Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Tygři mohou proměnit mečbol. Ještě není hotovo, varuje obránce Knot

Velice důležitou postavou třetího semifinále extraligy mezi hokejisty Liberce a Sparty byl obránce Bílých Tygrů Ronald Knot. Šestadvacetiletý šikovný zadák gólem a asistencí pomohl ve druhé třetině smazat dvougólové manko a na ledě byl také při rozhodující trefě Radana Lence v prodloužení. I díky jeho příspěvku Severočeši přidali v semifinálové sérii hrané na čtyři vítězství třetí bod a ve čtvrtek opět doma mohou dovršit postup do finále.

„Když se série přestěhovala k nám do Liberce, tak jsme si říkali, že chceme urvat minimálně jeden zápas. Je skvělé, že se nám to povedlo hned dneska v prvním zápase a zítra uděláme všechno pro to, abychom urvali i ten další a sérii ukončili,“ řekl Knot v on-line rozhovoru s novináři.

Sparta do utkání nastoupila velmi zostra a po gólech Ladislava Zikmunda a Davida Tomáška se dostala do vedení 2:0. Bílí Tygři ale nesložili zbraně a díky Michalu Birnerovi rychle snížili. Dvě minuty před koncem druhé třetiny Knot vyrovnal a začínalo se nanovo.

„Od poloviny utkání, kdy se nám podařilo snížit, si myslím, že jsme hráli velice dobře a byli lepším týmem. Vzpomněl jsem si na úvodní zápas s Hradcem, kdy jsme v polovině prohrávali o tři góly. I dnes jsme zabrali a znovu jsme si potvrdili výkonem, a nakonec i výsledkem, že síla v týmu opravdu je,“ pochvaloval si produktivní zadák.

Vyzdvihnul i přesilové hry domácích. „V celém zápase jsme si fantasticky pomohli přesilovkami, dali jsme v nich všechny naše góly. Věřil jsem tedy, že se nám podaří zápas rozhodnout ještě v základní hrací době, přesilovku v samém závěru jsme ale nesehráli příliš dobře. Naštěstí jsme dostali další šanci v prodloužení a tam už jsme gól dali," radoval se odchovanec Slavie.

Nenápadnou, ale velmi důležitou roli sehrál v početních výhodách domácích Dávid Gríger. Nejprve dvakrát výborně zaclonil výhled Matěji Machovskému a v nastaveném čase byl za svou práci odměněn vítěznou brankou, kdy jemně tečoval Lencovu střelu.

„Všechny tři góly jdou rozhodně za Dávidem. Při prvním i druhém fantasticky zaclonil brankáři výhled. Jsem přesvědčený, že kdyby tam nestál, tak ty góly nepadnou. U třetí branky pak navíc puk ještě lehce tečoval. Hraje kolem branky výborně a my se jeho práce snažíme využívat. Zatím to funguje a věřím, že to takto půjde i nadále,“ přál si Knot, který si loni v prosinci odbyl na ruském Channel One Cupu reprezentační premiéru.

Bílí Tygři mají k dispozici čtyři mečboly. Ve čtvrtek již mohou sérii s vítězem základní části v nejkratším možném čase na svém ledě ukončit. „Já osobně to vůbec nevidím tak, že by bylo hotovo. Soustředíme se jen na každé další utkání, které přijde. Vedeme v sérii 3:0 a dokud nepřidáme čtvrtý bod, tak není hotovo. Na zápas se opět dobře připravíme a samozřejmě by bylo moc fajn, kdyby se nám to podařilo urvat hned zítra a sérii ukončit,“ dodal Knot.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Sport, hokej, extraliga, play off, semifinále, Liberec, Sparta, Knot, FOTO, AUDIO, Bílí Tygři Liberec, Ronald Knot, AC Sparta Praha, Ladislav Zikmund, David Tomášek, SK Slavia Praha, FC Hradec Králové, Matěj Machovský, Dávid Gríger

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři mohou proměnit mečbol. Ještě není hotovo, varuje obránce Knot  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.