Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sedmý zápas pro Tygry. Liberečtí vyhráli na Spartě a postupují do finále

Liberečtí hokejisté zvládli sedmý zápas semifinále, když na Spartě vyhráli 2:1. V nervydrásajícím utkání vedli už 2:0, Sparta pak snížila, Liberečtí už ale těsný výsledek udrželi a po dvou letech si zahrají finále extraligy.

Utkání začal tentokrát lépe Liberec. V osmé minutě si dobře najel Vitásek, který dostal přihrávku do jízdy a trefil parádně – 0:1. Sparta mohla rychle odpovědět, Horák ale z úhlu netrefil odkrytou bránu.

Do druhé třetiny se snažila lépe vstoupit Sparta, na konci 26. minuty se dostal do gólové situace Řepík, jeho ránu ale Kváča vyrazil betonem. A tak se ve 33. minutě opět radovali hosté. Jelínek prostrčil puk na Najmana, který chytře tečoval mezi betony Machovského – 0:2.

Jenže zkraje třetí třetiny to bylo jen o gól. K Řepíkovi se odrazil puk a ten ho zametl za Kváču – 1:2. Hned poté přišel kritický moment pro hosty, když byl vyloučen Najman a Sparta hrála přesilovku, při ní se ale neprosadila a Tygři tak dále hráli s těsným náskokem.

Sparta se pak už čtyři minuty před koncem snažila odvolat brankáře, Liberec ale domácí nepouštěl do pásma, to se povedlo až minutu před koncem, kdy hrála s šesti bruslaři v poli. Půl minuty před koncem si domácí vzali oddechový čas a promýšleli akci, která by jim přinesla vyrovnání. Jenže to se nepovedlo a Tygři tak po dvou letech slaví postup do finále.

Miloslav Hořava (Sparta) „Prohráli jsme a jsme vyřazení, víc k tomu nemám."

Patrik Augusta (Liberec) „Byla to vynikající série proti nejlepšímu týmu základní části, která došla do sedmého zápasu. Myslím, že jsme viděli kvalitní hokej v každém utkání. Rozhodovaly maličkosti, třikrát se šlo do prodloužení. Jedinou kaňkou na tom všem bylo, že to nemohli vidět diváci v arénách. V kariéře každého hokejisty je sedmý zápas něčím, co si bude pamatovat až do jejího konce, možná až do konce života. Kluci si to chtěli pamatovat v tom dobrém. Podali jsme dnes od první do poslední minuty velice koncentrovaný výkon, zastupovali jsme se jeden za druhého a hráli jsme velice dobře v defenzivě v čele s dobrým brankářem. Hráči si za tím šli, zaslouží velký respekt a dík, protože podali výkon na hraně svých možností."

Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 41. Řepík (Košťálek, Rousek) – 8. Vitásek (P. Jelínek, Knot), 33. Najman (P. Jelínek). Rozhodčí: Šír, Hradil – Špůr, Ondráček.

HC Sparta Praha: Machovský (Salák) – Polášek, Košťálek, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Piskáček, O. Němec, Jurčina (A) – Rousek, Horák, Řepík (C) – Tomášek, Sobotka, Forman – Buchtele, Pech (A), Dvořáček – Kudrna, Sukeľ, Zikmund.

Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek, Havlín – Birner(A), Gríger, Lenc – J. Vlach, A. Musil, Bulíř – Najman, P. Jelínek (C), D. Špaček – Rychlovský, Šír, A. Dlouhý.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři

Štítky bílí tygři, hokej, play off, Sparta, HC Sparta Praha, finále, Bílí Tygři Liberec, Tomáš Dvořák, Miloslav Hořava, Patrik Augusta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmý zápas pro Tygry. Liberečtí vyhráli na Spartě a postupují do finále  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.