Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Slovan opět neskóroval a prohrál se Slavií gólem z penalty. Poháry se vzdalují

Spíš boj než fotbalovou krásu nabídlo utkání mezi Slovanem a pražskou Slavií. Hosté nastoupili v kombinované sestavě, které Liberec stačil, v druhé půlce ale přišlo několik střídání a nakonec i penaltový faul, který rozhodl. Slavia tak v Liberci zvítězila a titul má prakticky jistý. Naopak Slovanu se účast v pohárech vzdaluje.

Slavia nastoupila v hodně kombinované sestavě s řadou starých známých, vždyť Slovanem prošlo hned sedm hráčů základní sestavy. A začala lépe. Už ve třetí minutě pálil Beran, bránu ale těsně minul.

Jinak se v první půli hrál vyrovnaný fotbal, i když šancí mnoho nebylo. Tu asi největší měl ve 26. minutě Stanciu, jehož ránu dokázal Knobloch vyrazit.

V druhém poločase pokračoval především boj mezi šestnáctkami, Slavia ale postupně prostřídala a získala převahu. Ta vyústila v 84. minutě, kdy Pourzitidis při odkopu fauloval Kuchtu a kopala se penalta. Míč si postavil Kúdela a proměnil – 0:1.

Slovan se v závěru snažil alespoň vyrovnat, Slavia už si ale další vítězství pohlídala.

Pavel Hoftych (Liberec) „Bojovné utkání. Chtěli jsme, aby to mělo tempo, důraz, abychom ze Slavie vyždímali to, co z nich ještě zbylo. První poločas jsme měli velmi slušné pasáže, bohužel nás trápí koncovka. Nedokážeme ty situace vyřešit do ještě větší šance. Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu. Myslím, že potom rozhodlo dostřídání Slavie a kvalita a šíře jejího kádru. Hráči jako Provod, Kuchta, Ševčík ještě podkouřili pod kotlem. Vyústilo to v penaltu na Kuchtu a bohužel jsme prohráli. Škoda, dala se uhrát remíza 0:0. Hráči se odevzdali a dali do toho absolutní maximum. Do moc příležitostí jsme soupeře nepustili. Inkasujeme málo branek, ale chybí nám větší kvalita v koncovce. Hráli jsme s týmy ze špičky tabulky, s každým jsme prohráli o gól nebo remizovali."

Jindřich Trpišovský (Slavia) „Složité utkání. Vzhledem k terénu to bylo mistrovství Evropy v soubojích, po fyzické stránce to bylo nesmírně náročné utkání. Myslím, že snad ani nebyla nějaká vyložená šance, moc zajímavých situací před brankou nebylo. Na obranu hráčů musím říct, že na tomhle terénu je to strašně složité. První půle nebyla moc koukatelná. Liberec měl v první půli lepší pohyb a přehrával nás ve středu hřiště. Nám hodně pomohli střídající hráči, kteří přišli na hřiště. Liberec hrál hodně náročně, hodně běhal a napadal, což ho stálo strašně moc sil. Ke konci už nás nestíhal tolik dostupovat. Od 60. minuty bylo na hřišti trochu víc místa, byly tam nějaké kombinační akce. V takovémhle zápase většinou rozhodne nějaká standardka a nám se podařilo dát gól z penalty. Tři body z Liberce mají vždy obrovskou cenu."

Slovan Liberec - Slavia Praha 0:1 (0:0)

Branky: 84. Kúdela z pen. Žluté karty: 24. Karafiát, 44. Mara, 57. Sadílek, 59. Rabušic, 77. Purzitidis, 86. Mosquera – 30. Júsuf, 48. Hromada. Rozhodčí: Hrubeš – Vlček, Horák

FC Slovan Liberec: Knobloch – Koscelník, Chaluš, Karafiát (85. Rondić), Mikula – Mara, Sadílek, Purzitidis – Faško (59. Rabušic) – Pešek (76. Fukala), Mosquera

SK Slavia Praha: Kolář – Holeš, Kúdela, Kačaraba, Oscar – Hromada (60. Traoré) – Masopust, Stanciu (60. Provod), Júsuf (52. Kuchta), Beran (60. Ševčík) – Tecl (79. van Buren)

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan liberec, hoftych, slavia, fotbal, HC Slavia Praha, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, SK Slavia Praha, HC Škoda Plzeň, Jindřich Trpišovský, Pavel Hoftych, Evropa, Ceny Oscar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan opět neskóroval a prohrál se Slavií gólem z penalty. Poháry se vzdalují  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.