Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberecký soud opět otevře kauzu lékaře Jaroslava Bartáka

Již po čtvrté se bude Krajský soud v Liberci zabývat kauzou lékaře Jaroslava Bartáka. Ten je obžalovaný z plánování tří vražd a vydírání.

Barták uspěl s dovoláním k Nejvyššímu soudu, který zrušil uložený šestiletý trest. Justice lékaře v minulosti potrestala 12 lety odnětí svobody za sexuální obtěžování jeho asistentek, tohoto verdiktu se rozhodnutí Nejvyšší soudu netýká. Uzavřené není jeho jednání, kdy už byl na podzim 2013 v liberecké věznici. Podle obžaloby Barták plánoval vraždy advokáta, kněze a bývalého šéfa vojenské tajné služby, s nimiž si chtěl takto vyřídit osobní spory.

Lékař odmítá, že by se dopustil něčeho nezákonného. Hájí se tím, že o svých plánech mluvil ve vězeňských debatách, které nemyslel vážně. Podle něj jde o spiknutí proti jeho osobě. Obžaloba tvrdí, že vydíráním chtěl získat přes 80 milionů korun a využít je k útěku z vězení za pomoci vrtulníku. Vychází zejména z tvrzení jeho spoluvězně, který si jeho slova nahrál a ohlásil poté policii.

Liberecký krajský soud řešil případ třikrát. Napoprvé Bartáka potrestal 18 lety, verdikt ale zrušil vrchní soud. Podruhé mu uložil 15 let, odvolací soud trest snížil na osm let a Nejvyšší soud ho zrušil. Potřetí uložil osm let odnětí svobody, vrchní soud snížil na šest a nejvyšší zrušil.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, soud, vražda, Barták, Liberec, Jaroslav Barták, lékař, nejvyšší soud, Krajský soud v Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký soud opět otevře kauzu lékaře Jaroslava Bartáka  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.