Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Otevření obchodů lidé v Libereckém kraji uvítali, někde byly i fronty

Otevření obchodů dnes lidé v Libereckém kraji uvítali, někde se tvořily i fronty. Zákazníci čekali hlavně před obchody s oděvy nebo obuví, ale také třeba u hodinářství. Rozvolnění koronavirových opatření dnes umožnilo otevřít všechny zbývající obchody a některé další provozovny služeb, které byly dosud uzavřené. Kromě maloobchodu se tak mohly otevřít také třeba opravny obuvi, autobazary, autosalony, solária, truhlářství nebo cestovní kanceláře. Rozjela se lanovka na Ještěd.

Už půl hodiny před otevřením stáli dnes ráno zákazníci přede dveřmi zlatnictví a hodinářství U Kukačky v České Lípě, zavřeno tu měli od 27. prosince. „Stojí nám tu stále nějakých deset, dvanáct lidí," řekl dopoledne spolumajitel Michal Buřič. Do malé provozovny se totiž za současných opatření vejdou jen dva zákazníci. Podle Buřiče přicházeli zákazníci hodně s nejrůznějšími opravami hodinek, ale i kvůli úpravám šperků, a také šperky nakupovali. „Máme i e-shop, ten se ale ještě pořádně nerozjel, a tak jsme ho moc nepoužívali," dodal.

Na dnešní otevření se připravovala i Lenka Siebertová, která má v přízemí Obchodního domu Banco v České Lípě obchod s papírem, kancelářskými a výtvarnými potřebami a hračkami. Papírnictví mohla otevřít už před měsícem s návratem nejmladších dětí do škol, hračky a další sortiment ale do dneška prodávat nemohla. „Měli jsme zapáskované hračky takže to šlo rychle, všechno jsme oprášili, uklidili a otevřeli," řekla majitelka obchodu. Žádné velké nákupy před opětovným otevřením nedělala, hračky, které teď na skladě má, zbyly z velkých objednávek, které dělala před Vánoci. Právě pro velkou tatru pro vnuka si přišli jedni z prvních zákazníků. „Neradi nakupujeme přes e-shop, jsme stará škola, rádi si všechno osaháme a prohlédneme," řekla zákaznice.

Rušno bylo hned od rána také v nákupních centrech. Dlouhá fronta stála dnes dopoledne třeba před obchodem H&M v nákupní galerii Central Jablonec. „Už jsem se těšila, až otevřou, oteplilo se a já nemám co na sebe, už rok jsem si na sebe nic nekoupila. Nerada nakupuju na internetu, protože mi málo co sedí a všechno musím zkoušet," řekla jedna z čekajících zákaznic.Také v libereckém Obchodním Centru Nisa stáli lidé hlavně před obchody s oblečením a obuví, fronty se dopoledne nárazově tvořily také před obchody s levným zbožím. Řada prodejců nabízí s otevřením slevy nebo dárky k nákupům.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto CP Jihlava

Štítky trh, koronavirus, papír, hračky, Česká Lípa, obchod, Liberecký kraj, hračka, Ještěd, H&M, Obchodní Centrum Nisa, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otevření obchodů lidé v Libereckém kraji uvítali, někde byly i fronty  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.