Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vnitřní sportoviště Sport parku se otevřou zatím jen pro oddíly

Vnitřní sportoviště libereckého Sport parku se otevřou příští týden. Zatím ale jen pro oddíly, pro něž to má smysl i při omezeném počtu sportujících na deset.

Veřejnost může při splnění protiepidemických podmínek využívat v městském areálu zatím pouze venkovní sportoviště, od pondělí budou v provozu i kurty na beach voljbal a tenis, informoval jednatel společnosti SFM Liberec Lukáš Přinda, která městský areál s 35 sportovišti a Home Credit Arenou provozuje.

Maximálně deset hráčů po dvojicích

Aktuálně mohou být ve vnitřních sportovištích maximálně dva sportovci do 18 let plus trenér. Od pondělí 17. května se limit zvýší na deset, ale budou muset být rozděleni do dvojic. Nadále ale nebudou moci využívat šaten. „Jsou připravená sportoviště pro všechny oddíly, které projeví zájem do toho vkročit i za těchto podmínek," uvedl Přinda.

Zájem podle něj mají například florbalisté, futsalisté či házenkáři. V pondělí by se také na led měli poprvé od loňského října dostat krasobruslaři a mládežnické oddíly hokejových Bílých Tygrů, k dispozici budou mít Svijanskou arénu. „Pro ně je to extrémně důležité. Příprava venku nebo on-line jim nijak nenahradí specifickou dovednost, kterou je bruslení," uvedl Přinda. Oddíly z různých sportovních odvětví dosud podle něj v předchozích dvou týdnech alespoň využívaly venkovní sportoviště, zájem byl podle Přindy značný. „V zásadě všech 35 klubů, které v areálu vyvíjí nějakou činnost, využívají venkovní sportoviště," řekl.

Venkovní sportoviště včetně atletického stadionu nebo in-line dráhu může ve Sport parku využívat i veřejnost, od pondělí budou pro ně k dispozici i venkovní kurty na beach volejbal či tenis. Kdo by si chtěl jít ale třeba zahrát badminton dovnitř, musí dál čekat. „Vnitřní sportoviště zvažujeme otevřít pro veřejnost od 24. května, nejdéle od 1. června," uvedl Přinda. Záležet podle něj bude i na tom, jaká opatření budou platit. Kolektivní sporty mají naději, že se 24. května vrátí do hal. Vláda bude v pondělí projednávat návrh, aby se limit pro sportování uvnitř zvýšil na 30 lidí. Dohodli se na tom ve čtvrtek předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička a premiér Andrej Babiš (ANO) na schůzce, které se účastnila i hlavní hygienička Pavla Svrčinová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Sport park Liberec

Štítky ČR, koronavirus, kondice, sporty, Liberec, sportoviště, Lukáš Přinda, ANO 2011, Národní sportovní agentura, Andrej Babiš, Milan Hnilička, Home Credit Arena, Pavla Svrčinová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vnitřní sportoviště Sport parku se otevřou zatím jen pro oddíly  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.