Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pivovar Albrecht hledá budovatele. Podílet se můžete i vy

PR článek

Protiepidemická opatření se silně dotknula také regionálních pivovarů. Frýdlantský pivovar Albrecht musel takřka ze dne na den zakoupit automatickou stáčecí linku a své pivo dostat k zákazníkům převážně v lahvích, a to za cenu na hraně nákladů. Jen díky tomu se provoz pivovaru nezastavil.

„Oslovili jsme malé večerky a lokální obchody a ty nás podpořily. Podpořili nás také lidé nakupující pivo z okénka. Prodáváme lahve s nízkou marží, aby byly dostupné pro lidi, kteří znali do té doby jen průmyslové pivovary. Blížíme se se shora k ceně piva průmyslových pivovarů, tím pádem učíme lidi pít jiné než průmyslové pivo a ti lidé se nám pak vracejí zpátky,“ popsal situaci majitel pivovaru Marek Vávra.

Jak potkal Marek Vávra jeden pivovar...


V pivovaru Albrecht však nejde pouze o výrobu piva. Nachází se v historickém areálu bývalého Zámeckého pivovaru, který prochází rekonstrukcí od roku 2010, kdy ho současný majitel zakoupil po 60 letech chátrání. Práce na rekonstrukci se však z důvodu poklesu zisků nyní téměř zastavila, a proto pivovar shání drobné investory, kteří pomohou s dokončením areálu.

Do kampaně „Budujeme pivovar Albrecht“ se můžete zapojit jednorázovým příspěvkem již od 300 korun. Nabízí se však i několik možností větší investice. „Dáváme prostor vstoupit lidem, které teď oslovujeme kampaní. Strašně mě překvapil jejich zájem. Bylo to postavené na malé balíčky s odměnami, a nakonec je absolutně největší zájem o finanční vstup do pivovaru. My jsme to dali jako možnost lidem, kteří mají zájem a chtějí investovat svoje peníze a zároveň chtějí pomoci zanechat odkaz českého řemesla a českých industriálních a řemeslných staveb,“ přiblížil Vávra.

Více informací najdete na webových stránkách Pivovaru Albrecht.

Pivovar Albrecht uvařil za minulý rok 9 134 hl řemeslného piva, které si mohou lidé vychutnávat kromě Čech také v Polsku, Německu, na Slovensku a nově také v Anglii.

Chcete pivo Albrecht ochutnat? Zapojte se do soutěže. Stačí odpovědět na otázku níže a tři z vás vyhrají dárkové balení piva Albrecht (k vyzvednutí v Pivotéce na Papírovém náměstí). Soutěž je určena pouze pro Drbňáky starší 18 let.

Kdy započala rekonstrukce historického areálu Zámeckého pivovaru ve Frýdlantu?

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Albrecht, pivovat, pivovar albrecht, pivo, soutěž, pivovar, Marek Vávra, Papírové náměstí, a.s., Německo, Polsko, Česko, Slovensko, Anglie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pivovar Albrecht hledá budovatele. Podílet se můžete i vy  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.