Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Pešek opouští Slovan, na tři roky se upsal Spartě

Jakub Pešek po třech sezonách strávených v Liberci odchází a vrací se do klubu, který ho vychoval. Ve Spartě podepsal na tři roky. Kluby podmínky transferu nezveřejnily. V dresu Slovanu odehrál 92 utkání a vstřelil patnáct branek.

„Když jsme Kubu Peška v létě 2018 přiváděli do Liberce, věřili jsme, že je to hráč s velkým potenciálem. Pak jsme viděli, že se stále zlepšuje a že to pro Slovan byl správný nákup. Kuba na sobě makal, postupem času se stal rozdílovým hráčem, a nakonec se dostal i do reprezentace. Teď nás opouští a jde za novou výzvou. Přejeme mu do budoucna hodně úspěchů, jak ve fotbalové kariéře, tak v osobním životě,“ řekl k přestupu sportovní ředitel Zdeněk Koukal.

Pešek by měl v pražském klubu nahradit odcházejícího Plavšiće. „Jakub je pracovitý hráč, silný v situacích jeden na jednoho. Je rychlý, má dobrý pohyb a orientaci na hřišti, nemá problém hrát na obou krajích, má za sebou dvě produktivní sezony v Liberci. Takovou typologii hráče v křídelní pozici v týmu chceme. Po zásluze jede s reprezentací na EURO,“ řekl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Sám Pešek je z přestupu nadšený. „Pocity jsou to neskutečné, protože se vracím domů. Od začátku to byl můj cíl, když jsem ze Sparty odešel. Ten cíl se naplňuje a jsem za to strašně šťastný,“ uvedl hráč.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, pešek, sparta, přestup, FC Slovan Liberec, Jakub Pešek, AC Sparta Praha, Zdeněk Koukal, Tomáš Rosický

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pešek opouští Slovan, na tři roky se upsal Spartě  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.