Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Brankář Nguyen opouští Slovan. Doufal jsem, že to bude za jiných okolností, říká

V Liberci vstoupil do ligy, nakonec si tu zachytal i Evropskou ligu. Teď brankář Filip Nguyen bez fanfár odchází, letošní sezonu stráví ve Slovácku, které se paradoxně do pohárů letos na rozdíl od Slovanu dostalo a na hráče získalo i opci. Liberec tak má nyní v přípravě čtyři gólmany.

„Filip už během jara naznačoval, že by chtěl chytat pravidelně. Loučili jsme se po konci ročníku s tím, že jsem věděl o řešení nabídek. Počítal jsem s tím, že u nás bude pokračovat dál, pokud ho nezaujme jiné angažmá,“ řekl ke Nguyenovu odchodu trenér Pavel Hoftych.

Podle něj je pro Nguyena Slovácko ideální volbou, protože klub funguje podobně jako Slovan a navíc si letos zahraje poháry. „Popřál bych mu, aby se dostal tak daleko, jako jsme se dostali minulou sezonu my,“ dodal Hoftych.

Nguyen odchytal v lize celkem 77 duelů, všechny v dresu Slovanu, ve 27 případech udržel čisté konto a zapsal více než sedmdesátiprocentní úspěšnost zásahů. Do Slovanu přicházel v únoru 2018 z Vlašimi.

„Doufal jsem v loučení za jiných okolností, což se bohužel nepovedlo, ale díky Liberci jsem si zachytal ligu, Evropskou ligu a dostal jsem se i do reprezentace,“ řekl k odchodu z Liberce sám Filip Nguyen

Klub podle svých slov opouští v dobrém. „Chtěl bych poděkovat fanouškům, protože jsem od nich cítil obrovskou podporu, i když jsem nechytal. Ještě jednou velký dík a uvidíme se v budoucnu,“ dodal.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, nguyen, slovácko, Filip Nguyen, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, 1. FC Slovácko, Evropská liga UEFA, Pavel Hoftych

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brankář Nguyen opouští Slovan. Doufal jsem, že to bude za jiných okolností, říká  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.