Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Po stopách liberecké žuly. Vydejte se na virtuální naučnou stezku

V Liberci vznikla nová virtuální naučná stezka, která odhaluje Příběh liberecké žuly. Čtyřkilometrová trasa vás zavede k liberecké přehradě, jezírku i muzeu.

Stezka zabere zhruba dvě hodinky chůze od Severočeského muzea až k liberecké přehradě. Cestou se dozvíte mnoho zajímavých informací o kameni, který tvoří nejen podloží města, ale svým využitím mu dává i tvář, uvedla mluvčí města Liberec Jana Kodymová.

Stezka je zcela virtuální, cestou byste tak hledali infotabule marně. Na trase najdete celkem sedm zastavení. Každé nabízí krátké úvodní video s dalšími informacemi. Stezka, za kterou stojí Emil Drápela a Kamil Zágoršek z katedry geologie TUL, je vytvořená tak, aby byla přístupná laické veřejnosti i dětem.

Během několika zastavení bychom Vám chtěli představit kámen, který je v Liberci používán tak často, že spoluutváří jedinečný charakter tohoto města. Na naší společné procházce uvidíte místa, kde byla v minulosti žula těžena, kde byla použita pro stavební účely, i kde z ní člověk vytvořil v umělecká díla, přibližují autoři na webu stezky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto František Stein

Štítky Liberecký, geodiverzita, geoprocházka, stezka, žula, Liberec, naučná stezka, muzeum, Severočeské muzeum v Liberci, Tula, přehrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po stopách liberecké žuly. Vydejte se na virtuální naučnou stezku  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.