Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Kola, foťáky i kráječ chleba. Liberec prodává věci ze ztrát a nálezů, pro které si nikdo nepřišel

Mnoho nejrůznějších předmětů se dostane do ztrát a nálezů liberecké radnice. Jsou tam klasicky batohy, fotoaparáty nebo kola, ale najdou se tam i originály jako kráječ chleba, brusle nebo kružítko. Všechny věci musí město nějaký čas skladovat, zda si někdo nepřijde, poté je může prodat. Výtěžek pak poputuje městským příspěvkovým organizacím.

Město tentokrát prodává věci z roku 2017. „Nalezené věci budou nabídnuty k prodeji v simulované dražbě. V den dražby bude dán prostor patnáct minut k prohlídce nabízených věcí. Věc bude prodána dražiteli, který učiní nejvyšší podání. Cena zájemce nesmí být nižší, než je stanovená vyvolávací cena a podání se musí zvyšovat minimálně o deset korun,“ uvedla mluvčí radnice Jana Kodymová.

Věc bude vydána po uhrazení kupní ceny na místě. „Upozorňujeme, že se ve většině případů jedná o použité věci, které po dobu 3 let byly uschovány bez používání. Statutární město Liberec nenese žádnou odpovědnost za stav, ani funkčnost a na žádné pozdější reklamace nebude brán zřetel,“ dodala mluvčí.

Prodej včetně prohlídky se uskuteční 30. srpna od 15 do 17 hodin v zasedací místnosti č. 11, v budově historické radnice (prohlídka věcí 15:00 – 15:15 hodin). 

Výtěžek z dražby pak město poskytne formou daru školám, nadacím, sociálním ústavům, zdravotnickým zařízením, neziskovým organizacím nebo příspěvkovým organizacím města.

Seznam prodávaných věci najdete tady.

Ohodnoť článek

Foto Dominik Svoboda

Štítky ztráty a nálezy, Liberec, radnice, dražba, chléb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kola, foťáky i kráječ chleba. Liberec prodává věci ze ztrát a nálezů, pro které si nikdo nepřišel  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.