Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Místo nonstopky restaurace věnovaná letectví s kulečníkem a fotbálkem. To je 21 PKZ

PR článek

Dlouhé roky sem lidé mířili do pivnice U Žabáka, nyní je zde Pivní kulečníková základna. Jak napovídá logo, celkový vzhled restaurace na Sokolovském náměstí je spjatý s letectvím. Tomu propadl majitel už v patnácti.

„V patnácti mě letectví čaplo, ani nevím proč,“ vzpomíná majitel, zatímco sedíme u jednoho ze stolů nedaleko kulečníku. Své jméno prozradit nechtěl, ale prý si ho každý zjistí, když bude chtít. Jako náctiletý si chodil každých čtrnáct dní kupovat do podloubí knížky s leteckou tematikou. A své celoživotní lásce se rozhodl zasvětit restauraci.

Do 21 PKZ můžete zavítat nejen na kulečník, ale také na elektrický bowling, šipky nebo fotbálek.

A odkud se vzal ten název 21 PKZ? „Mám na letišti v Čáslavi dlouholeté kamarády. To je moje opravdová srdcovka, no a ta se jmenuje dvacátá první základna taktického letectva Čáslav tedy 21 ZTL. No a my jsme si udělali takovou druhou základnu 21 PKZ,“ vysvětluje.

Celý interiér prošel kompletní renovací od podlahy až po strop, a i když si základna zachovala příjemný vzhled, podobu s původní pivnicí byste hledali jen stěží. Láska k letectví je patrná na každém kroku. Stačí se rozhlédnout. Přesto jsou nejrůznější artefakty v podobě částí letadel nebo kombinézy jen decentními doplňky. „Nechci tady z toho dělat muzeum a nutně to každému návštěvníkovi vnucovat. Kdo by ale měl zájem, tomu jsme schopni zprostředkovat i nejrůznější letecké zážitky, třeba exkurzi do Čáslavi,“ říká zkušený majitel.

Starý Žabák je pryč, místo něj otevře Jednadvacítka plná odkazů na letectví

Na přelomu roku náhle zavřela legendární liberecká pivnice U Žabáka. Uběhlo pár měsíců a hospoda se otevře znovu, už ale nepůjde o zaplivanou nonstopku na zakončení akce, nový koncept spojuje pivnici s kulečníkem a také fandovstvím majitele do...

Letectví je pro majitele 21 Pivní kulečníkové základny životním koníčkem. Sám se nad Libercem proletěl třeba v L-39 Albatrosu.

Původně provozoval hned několik podniků v Železném Brodě, Dobrušce, Nymburku, Čáslavi i v Liberci, včetně Žabáka. Pracovní nasazení si ale začalo vybírat svou daň na zdraví. „Řekl jsem si, že takhle už to dál nejde,“ přiznává. Nyní veškerou energii věnuje do kulečníkové základny, kde mu záleží na každém detailu.

I Konrád se obléká do leteckého

To je vidět třeba i na pivní pípě, kde byste jen těžko hledali klasické názvy. V 21 PKZ se točí vratislavický Konrád, pokud sem ale zavítáte, můžete si místo klasické dvanáctky objednat Spit nebo Červeného barona. „Měl jsem pár nabídek od pivovarů, ale já jsem měl jasno. Chtěl jsem zde točit Konráda, nejen kvůli tomu, že jde o lokální pivovar, ale protože jako jedni z mála dělají pivo ještě tradičním způsobem, prostě poctivě,“ dodává majitel s tím, že s pivovarem, který získal již řadu prestižních ocenění, spolupracují a v nejbližší době připravují i novinky.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Žabák, hospoda, pivnice, Liberec, jednadvacítka, letectví, restaurace, kulečník, Čáslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Společnost / PR. Za každý takový dostanete jeden bod "novinářská svině"

Středa, 6. října 2021, 11:38Odpovědět

Místo nonstopky restaurace věnovaná letectví s kulečníkem a fotbálkem. To je 21 PKZ  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.