Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Trenér Slovanu Kozel po obratu: Cítil jsem, že tým chce, přišla zasloužená odměna

Luboš Kozel nastoupil do Slovanu v hodně nepříjemné situaci. Po šesti zápasech měl tým jediný bod. V Kozlově premiéře uhrál bod na hřišti Pardubic a nyní v závěru otočil utkání s Boleslaví. Po utkání byl nový trenér rád hlavně za tým, který podle něj dobře pracuje a vítězství potřeboval.

Jaké bylo utkání s Boleslaví?
Vzhledem k situaci, v jaké jsme, pro nás jde o mimořádně cenné vítězství. Další porážka doma by byla nepříjemná. Hlavně první poločas byl ze strany soupeře kvalitní. V úvodu jsme ještě něco měli, ale Boleslav byla lepší. Viděl jsem její dvě předchozí utkání a také byla lepší než soupeři. Měli jsme problém dozadu a vedení soupeře bylo zasloužené. V poločase jsem ale viděl, že kluci jsou naštvaní sami na sebe, že mohou hrát lépe. Jsem rád, že se to zlepšilo, i když pořád tam bylo dost chyb. Soupeř nás ale nepřehrával. Utkání jsme pak otočili spíš silou vůle. Rozhodli střídající hráči.

Střelec vítězného gólu Tupta po zápase s Boleslaví

Jak velký podíl na obratu měl Yúsuf?
Zásadní. Jeden gól dal, na druhý přihrál. Víme, co umí. Jeho stav, ve kterém přišel, neumožňoval, aby hrál celý zápas. Dnes to bylo tak na hraně, když šel do hry. Chceme mu to postupně stupňovat a doufáme, že po druhé reprezentační pauze bude připravený už na celý zápas.

Každý trenér věří, že mužstvo dokáže zápas zvrátit. I vzhledem k aktuální situaci, věřil jste, že to může vyjít?
V osmdesáté minutě jsem asi úplně nemyslel na to, že vyhrajeme, ale věřil jsem, že šanci si vypracujeme a gól vstřelíme. V závěru jsme to měli dost ofenzivní. O to cennější vítězství je. Nám nahrálo vyloučení Skaláka.

Celé hodnocení trenéra Kozla

Možná než tři body je důležitější, že tým si dokázal, že může vyhrát. Souhlasíte?
Jednoznačně, i když i v tomto utkání bylo plno chyb. Cítil jsem ale z týmu, že tým chce a myslím, že to nakonec poznali i diváci, kteří nám pomohli. Takhle by to mělo být pokaždé. Pamatuji si, že v Liberci to bylo vždy nepříjemné pro každého. Změna už snad vidět je, někdy nám to jde lépe, někdy hůře. Podstatné pro mě ale je, že mužstvo chce a dneska to pro něj byla zasloužená odměna. 

V týdnu odešel Kamso Mara, původně jste s ním chtěl mluvit, zda nechce zůstat. Nakonec tedy zájem neměl?
Mluvil jsem s ním ještě před tím, než odjel na reprezentační sraz. Bylo to v tom duchu, že chce hrát za Liberec. Řekl jsem mu nějaké podmínky, za kterých by to bylo možné, myslím, že i mužstvo by ho přijalo. Během pauzy na něj ale přišla nabídka a v tu chvíli už zase za Slovan hrát nechtěl. A hráč, který tu hrát nechce, nemá ve Slovanu co dělat. Máme tu náhradu Chrise Tiéhiho, který se chytil velmi dobře.

Hráči si poprvé v sezoně užili vítězný pokřik

Právě Tiehi vstoupil dvěma solidními výkony, jak jste spokojený s posilami, které přišly už za vašeho působení?
Plechatý byl na Bohemce u gólů, takže to nebylo ideální, dnes už to ale bylo lepší. Jsou to mladí stopeři, které máme, do budoucna jsou velmi perspektivní, navíc spolu hráli v jednadvacítce. Chris ukázal velký přehled, čtení hry, klid na míči, má hodně zisků a hraje konstruktivně. O Yúsufovi jsme se už bavili, tam není problém v herních dovednostech, ale spíš o zdraví a jeho fyzické připravenosti.

Proti Boleslavi se Slovanu daří, v poslední mistrovské sezoně předvedl podobný obrat, jako dnes. Řešili jste to nějak v kabině?
Bavili jsme se o tom, že se Boleslavi nemusíme bát. Někteří soupeři vám prostě dlouhodobě vyhovují, jiní zase tolik ne.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, boleslav, kozel, FC Slovan Liberec, FK Mladá Boleslav, trenér, Luboš Kozel, FK Pardubice, Instagram, Bohemians 1905, Kamso Mara

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér Slovanu Kozel po obratu: Cítil jsem, že tým chce, přišla zasloužená odměna  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.