Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dlouho vedli, Tygři nakonec se Zlínem vydřeli bod

Po prohře v Boleslavi si liberečtí hokejisté chtěli spravit chuť doma se Zlínem. Dlouho to vypadalo, že by se to mohlo podařit, Liberec vedl 1:0. Jenže poté se ve velké stylu předvedl Köhler, který vstřelil všechny čtyři branky hostí, kteří nakonec v prodloužení vyhráli 4:3.

Zlín pro Tygry není oblíbený soupeř, a to se potvrzovalo od začátku utkání. Domácí Ordoš měl sice ve druhé minutě dobrou možnost, jinak se ale Liberečtí moc neprosazovali. Velký nápor měli v deváté minutě, jinak se ale mnoho šancí neurodilo.

Liberec udeřil až v úvodu druhé třetiny. A byl to gól z těch šťastnějších. Filippi vystřelil z ostrého úhlu a jeho rána propadla do brány – 1:0. Oba týmy pak měly dvě dobré možnosti, skóre se ale do konce třetiny neměnilo.

Změnilo se až ve třetí třetině, a to hned dvakrát během necelých dvou minut. A obě branky padly do liberecké sítě. Hrdinou Zlína se stal Köhler, který se nejprve dostal k dorážce a o chvíli později po zmatcích v domácí obraně otočil skóre. 

Tygři v 52. minutě dokázali vyrovnat, když Filippi předložil puk Záborskému a ten prvním gólem rozradostnil domácí publikum. Jenže radost domácím vydržela půl minuty. A byl to znovu Köhler, který využil přihrávku Veselého a zkompletoval hattrick – 2:3.

Domácí se nevzdali a Zlín mačkali. Během chvíle měli několik šancí, Filippi trefil horní tyčku, stejně jako Šmíd. Velký tlak Liberce pokračoval, domácí odvolali brankáře, a nakonec byli úspěšní, když v poslední minutě vyrovnal Gríger, i když jeho branku ještě muselo posvětit video.

V prodloužení trefil Filippi znovu tyč, stejný hráč ale poté fauloval a Liberec tak na poslední minutu hrál v oslabení. A Zlín tuto možnost využil. Branku vstřelil muž utkání Köhler, který nastřílel čtyři branky.

Bílí Tygři - Berani Zlín 3:4pp (0:0, 1:0, 2:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 21. Filippi (Melancon), 52. Záborský (Filippi), 60. Gríger (M. Ivan) – 45. Köhler (T. Mikúš, Hamrlík), 47. Köhler (Fořt), 52. Köhler (R. Veselý, P. Sedláček), 65. Köhler (Trška, T. Mikúš). Rozhodčí: Pražák, Veselý – Lhotský, Svoboda.

Bílí Tygři Liberec: J. Pavelka (Král) – Melancon, Šmíd (A), Štibingr, Vitásek, M. Ivan, Derner, Šedivý – Gríger, Filippi, Birner (A) – Faško-Rudáš, Klepiš, Záborský – M. Zachar, P. Jelínek (C), Ordoš – Šír, A. Najman, Rychlovský.

PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Suhrada, Trška, Dluhoš, Žižka, R. Černý, M. Novotný, Hamrlík – Kubiš (A), Fořt (C), T. Mikúš – Šlahař, Fryšara, Köhler (A) – Hejcman, Sebera, R. Veselý – Dobiáš, P. Sedláček, Karafiát.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři

Štítky bílí tygři, liberec, hokej, zlín, FC Fastav Zlín, FC Slovan Liberec, FK Mladá Boleslav, Bílí Tygři Liberec, Paris Saint-Germain FC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dlouho vedli, Tygři nakonec se Zlínem vydřeli bod  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.