Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Liberec provoní burgery. U Géčka se představí festivalové stálice i nové tváře

PR článek

Letošní druhý liberecký Burger Street Festival míří k nákupnímu centru Géčko. Výběr nejlepších burgráren z celého Česka bude grilovat tuny hovězího od 8. do 10. října. Kromě stálic a festivalových medailistů liberečtí gurmáni ochutnají i festivalové novinky.

Do Liberce s námi často přes celou zemi jedou burgermakeři, kteří pravidelně bodují v naší soutěži o nejlepší burger,“ zve organizátor Burger Street Festivalu Bedřich Snášel na akci, kterou na desítkách míst v celém Česku navštíví ročně statisíce milovníků burgerů i dalšího dobrého jídla.

A koho potkáte v Liberci? Své stylové burgery s barevným pečivem přiveze „skokan“ letošního ročníku putovního festivalu Burger Saloon z Teplic, který kromě skvělého jídla baví návštěvníky i westernovou stylizací stánku i personálu. 

Svou nabídku netradičně představí i burgermakeři z restaurace Globus Liberec.

Netradiční housky přiveze tradičně i brněnský U Dřeváka Grill & Pub, který jako jediný používá louhované pečivo preclíkového stylu. Jihomoravskou metropoli, která platí za české hlavní město burgerů, bude reprezentovat i Burger Inn, který se na festivaly vrátil po několikaleté pauze a hned začal bodovat v návštěvnickém hodnocení.

Část burgermakerů myslí i na milovníky vegetariánských pokrmů, nebo na ty, kteří nemohou klasické pečivo. U stánku Choosy tak lidé najdou vegetariánskou i veganskou verzi burgeru a přiobjednat si budou moci i bezlepkovou housku. Milovníky ostrého pak potěší hned několik prodejců pikantních burgerů.

Všichni burgermakeři se pak utkají o prestižní medaile v návštěvnické soutěži. „Její princip je jednoduchý – za každou objednávku dostane jedlík lístek, který může vhodit na našem infopointu své nejoblíbenější burgrárně. Na konci víkendu soutěž vyhodnotíme a tři nejlepší burgermakeři od nás dostávají prestižní medaile, které jsou známkou absolutní kvality i oblíbenosti,“ říká Bedřich Snášel. A zdůrazňuje, že dobrý důvod hlasy odevzdat, mají i návštěvníci. Tři z nich totiž dostanou poukazy na útratu na dalších festivalech po následující rok. A vyrazit mohou do kteréhokoliv z měst, kde se Burger Street Festival, nebo jeho sesterský festival Yummy Yummy, zastaví.



A co ti, kterým burgery nechutnají? I na ty pořadatelé mysleli. Ochutnat budou moci třeba sushi, tex-mex specialitu corndog, což je párek obalovaný v kukuřičném těstíčku. Vyznavači extrémního jídla mohou ochutnat smažené červy na stánku Worm Up a samozřejmě i slušnou řádku sladkostí – třeba návykové Los Churros, o které si stejně jako o burgery mohou zasoutěžit už před začátkem akce na facebookovém a instagramovém profilu Burger Street Festivalu a profilu Nákupního centra Géčko.

Pořadatelé nezapomínají ani na dobré pití. „Náš festival má domovinu v Brně, takže pochopitelně vezeme skvělý burčák od vinařství Krist, milovníci piva si dají tradiční Pilsner Urquell a skvělou kávu lidem udělají ve stánku domácí pražírny Mohaji,“ uzavírá Bedřich Snášel.

Akce se koná od pátečního poledne do nedělního večera na volném prostranství u nákupního centra Géčko a hypermarketu Globus.

Vstup na festival je zdarma a koná se za každého počasí!

Akce není regulovaná v souvislosti s opatřeními proti nemoci covid-19. Není tedy třeba žádná forma potvrzení. Pořadatelé pouze apelují na osobní zodpovědnost lidí, především pokud se necítí dobře. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Liberec, burgery, burger fest, géčko, festival, Česko, G.cz, jídlo, soutěž, pečivo, Teplice, Globus, Nákupní centrum Géčko, obchodní centrum, Pilsner Urquell

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jo, holky na fotce evidentně podobné dobroty baští :-D To je spíš výraz "už zmáčkni spoušť, nebo se..."

Středa, 6. října 2021, 00:03Odpovědět

Liberec provoní burgery. U Géčka se představí festivalové stálice i nové tváře  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.