Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vandal si vyhlédl plachtu s exprezidentem Havlem. Chtěl ji postříkat barvou, trefil fasádu radnice

Plachta s podobiznou prvního polistopadového prezidenta Václava Havla se stala ve středu ráno terčem vandala. Ten se ji snažil postříkat bílou barvou. Barva ale plachtu skoro netrefila, naopak potřísnila fasádu historické radnice včetně sloupů a lví hlavy ve vchodu. Podle primátora Zámečníka ale škoda zřejmě nepřesáhne pět tisíc korun.

„Možná je to důsledek frustrace, jak dopadly volby třeba pro některé nepříznivce Václava Havla. Nevím, ať si každý udělá obrázek sám,“ řekl primátor Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj)

Od dopoledne probíhal před vchodem do radnice úklid. Podle primátora šlo o barvu typu Balakryl. „To místo čistíme vodou, nesmí zaschnout. Chceme to vrátit do důstojné podoby, jak to bylo,“ dodal primátor.

Podle odhadu Zámečníka by škoda nemusela přesáhnout pět tisíc korun, což je hranice pro spáchání trestného činu. „S policií tento čin teprve zřejmě budeme řešit,“ uzavřel.

Plachta na radnici připomíná prvního polistopadového prezidenta Václava Havla. Instalována byla při příležitosti jeho nedožitých 85. narozenin.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky radnice, Václav Havel, barva, vandal, primátor, Jaroslav Zámečník, Starostové pro Liberecký kraj, Balakryl, fasáda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomas Holub

Alkoholik na radnici! To je material!

Úterý, 19. října 2021, 04:36Odpovědět

Petr Ruprecht

Důstojný je co? Ten trabant s koulema, na který musí čumět Havel? Důstojná bude ta zrůda, co stavíte na Masaryčce díky analfabetovi z KAM? Důstojný je ten hnus v Liliové? Důstojná bude krabice vedle bývalé Galerie?

Pátek, 15. října 2021, 17:14Odpovědět

Vandal si vyhlédl plachtu s exprezidentem Havlem. Chtěl ji postříkat barvou, trefil fasádu radnice  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.