Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Libereckém kraji je epidemie respiračních nemocí. Chřipka zatím vůbec není

Nemocnost v Libereckém kraji se druhý týden v řadě drží nad epidemickým prahem. Na 100 tisíc obyvatel je 1840 lidí s akutním respiračním onemocněním, informovala krajská mluvčí hygieniků Zuzana Balašová. Za hranici epidemie hygienici považují 1600 až 1800 nemocných na 100 tisíc obyvatel.

„Máme epidemii akutních respiračních infekcí, na které se určitě podílí i covid," řekla Balašová. Podle údajů ministerstva zdravotnictví je v kraji 84 potvrzených případů covidu-19 za posledních 14 dnů v přepočtu na 100 tisíc obyvatel.

Chřipka se na počtu nemocných v kraji zatím zřejmě neprojevuje. „Nemáme ani jeden záchyt viru chřipky," řekla mluvčí hygieny.

Nejvyšší nemocnost s akutními respiračními infekcemi je podle Balašové u dětí školkového věku a poté u dětí prvního stupně základních škol. Z okresů kraje je nejvyšší nemocnost na Liberecku a Jablonecku a nejnižší na Českolipsku. Doporučení ohledně zákazu návštěv kvůli respiračním nemocem hygienici podle Balašové zatím nevydali.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zdraví, chřipka, Liberecký kraje, nemoc, epidemie, Liberecký kraj, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, okres Jablonec nad Nisou, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji je epidemie respiračních nemocí. Chřipka zatím vůbec není  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.