Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zemřel Bohumil Stejskal, poradce na ministerstvu a zakladatel katedry speciální pedagogiky na TULce

Svět opustil docent Bohumil Stejskal. V šestaosmdesáti letech zemřel významný český pedagog a zakládající člen katedry sociálních studií a speciální pedagogiky, informovala o tom Technická univerzita v Liberci.

Bohumil Stejskal se podílel na zakládání katedry sociálních studií a speciální pedagogiky, která vznikla v roce 2003. Na katedře aktivně působil až do roku 2017,“ uvedl za TUL Adam Pluhař s tím, že do roku 2008 Stejskal také katedru vedl.

Ve svém profesním životě se Bohumil Stejskal zabýval zejména osobami s mentálním postižením a také problematikou šikany. Na jedné ze svých přednášek k tomuto tématu dříve uvedl: „Jen šťastné dítě, které žije v pohodě a rádo chodí do školy, se může dobře učit.

Usiloval o změnu pohledu na postižené

Část svého profesního života také působil jako poradce na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy ČR, komentoval Pluhař. Pedagog svým působením usiloval o změnu postoje intaktní společnosti k lidem s postižením.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto TUL

Štítky Liberec, Technická univerzita v Liberci, TUL, Bohumil Stejskal, Bohuš Stejskal, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel Bohumil Stejskal, poradce na ministerstvu a zakladatel katedry speciální pedagogiky na TULce  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.