Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Změny v Moskevské. Na jaře tu vznikne stromořadí i nová mola

Na jaře příštího roku by mělo dojít k úpravám v dolní části Moskevské ulice v Liberci. Vyrůst tam má stromořadí a také dvě dřevěná mola pro posezení.

„Jde o další ze zásahů, kterými chceme lidem nabídnout kvalitnější veřejný prostor. Tentokrát v historickém centru města. Počítáme tam s výsadbou nových stromů a zřízením odpočinkových zón,“ řekl primátor města Jaroslav Zámečník (Starostové pro LK).

Právě odpočinkové zóny můžou i skvěle propojit zájmy města a tamních živnostníků. „Například provozovatelů kaváren či podobných služeb. V místě totiž vzniknout dřevěná mola, která lidem poslouží právě třeba k posezení a konzumaci nápojů či potravin,“ dodal.

Stromořadí už v historii v Moskevské ulici stálo. „Záměrem Kanceláře architektury města ve spolupráci s Odborem ekologie a veřejného prostoru je tento krajinný prvek ve městě obnovit,“ uvedl vedoucí Kanceláře architektury města Jiří Janďourek.

Krajinářské úpravy v Moskevské ulici podle něj navazují na úpravy například před kulturním domem nebo na Soukenném náměstí. „Reagujeme tak na požadavky na péči o vnitřní městské klimatické prostředí i nedostatek kvalitních pobytových míst v centru města,“ doplnil.

Podle opozičního zastupitele Ondřeje Petrovského (Změna pro Liberec) je sice každá výsadba v centru prospěšná, celková starost o zeleň v Liberci ale plně nefunguje. „Celkově je zeleň ve městě značně podfinancovaná a kvůli tomu i výrazně omezena péče o ni. Chápu, že se vedení města potřebuje pochlubit, alespoň nějakým menším projektem, ale na systémovou péči ji prostě nestačí síly. To je vidět na každém kroku,“ řekl.

Za zcela tristní označil loňskou sezonu. „Ve městě byl vykáceno přes 400 stromů. To plánovaných pár stromů v Moskevské nemá šanci zachránit,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KAM Liberec

Štítky moskevská, stromořadí, zeleň, kam, Liberec, strom, Jaroslav Zámečník, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dagmar Fejglová

Souhlasím s názorem zastupitele Ondřeje Petrovského. Doufám, že utržené peníze za prodej dřeva se utratí smysluplněji než za dvě lavičky a dva záchody. Vzrostlé stromy na cyklostezce u Nisy to nenahradí.

Čtvrtek, 25. listopadu 2021, 15:32Odpovědět

Změny v Moskevské. Na jaře tu vznikne stromořadí i nová mola  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.