Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Práce na průtahu pokračují. Část mostu u bývalého Baumaxu už je zbouraná

Na průtahu Libercem pokračují stavební práce, kdy se bourají dva dožilé mosty, které nahradí nové. Jeden z mostů, ten u bývalého Baumaxu, už postupně mizí, demolici čeká i most blíže do centra Liberce. Dlouhé dopravní omezení ale potrvá až do října příštího roku.

Právě demolice zmíněného mostu není úplně jednoduchá. Prochází pod ním hned dvě železniční tratě. Část mostu tak mohla být zbourána klasicky, ta druhá bude komplikovanější. „Nosníky budeme postupně rozebírat a snášet jeřábem,“ upřesnil ředitel liberecké ŘSD Jan Wohlmuth.

Po demolici mostů, která má trvat několik týdnů, přijde postupná výstavba mostů nových. Hrubé konstrukce nových mostů by něj měly být hotové do konce letošního roku. Hotovo má být v říjnu roku 2023 a rekonstrukce vyjde na asi 377 milionů korun.

Výměna mostů komplikuje situace především řidičům. Asi nejkomplikovanější situace je u nájezdu v Nákladní ulici, kde se kříží auta od Košické a od arény. Ve špičkách se tam tvoří dlouhé kolony a v napojení na průtah dochází k dopravním nehodám. Srážku dvou aut v místě policisté řešili například v pondělí kolem čtvrté hodiny odpoledne.

Rekonstrukce mostů v úseku ulic Klatovská – Košická přináší i jiná omezení, není možné se připojit na silnici I/35 ze silnice I/14 ve směru na Děčín a je uzavřen sjezd na silnici I/14 ve směru Jablonec nad Nisou. Na pravém jízdním pásu budou po celou dobu dopravního režimu 2 + 1 zrušeny veškeré připojovací pruhy v dotčeném úseku. Uzavřená je i komunikace k aréně, která bude využívána pro staveništní dopravu.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD Liberecký kraj

Štítky demolice, průtah, Liberec, řsd, BauMax, silnice, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce na průtahu pokračují. Část mostu u bývalého Baumaxu už je zbouraná  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.