Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Vratislavice připravují vylepšení zázemí pro lokalitu u hřbitova. Přibude tam parkoviště i chodník

Liberecký městský obvod Vratislavice nad Nisou plánuje, že vylepší zázemí hojně navštěvované lokality u hřbitova. Náklady odhaduje zhruba na pět milionů korun. Přibude tam parkoviště a chodník s veřejným osvětlením. Cílem je zvýšení bezpečnosti.

Úpravy stavbaři provedou letos nebo v příštím roce. „Jsme připraveni tu akci zrealizovat ve chvíli, kdy na to budeme mít potřebná stavební povolení," řekl starosta městského obvodu Lukáš Pohanka. Žádost o stavební povolení chtějí podle něj podat do dvou týdnů.

Lokalita u hřbitova na okraji Liberce se stala oblíbeným místem pro rekreační běžce, venčení psů, chodí tudy i turisté směřující na Prosečský hřeben, projíždějí tu cyklisté a v zimě po okolních loukách běhají běžkaři.

„Je tam velký pohyb lidí, komunikace úzká, není tam veřejné osvětlení a není tam chodník," uvedl starosta. Riziko možného střetu zvyšuje to, že řada turistů sem přijíždí autem, které nechávají stát podél úzké silnice. „Je to nebezpečné, je to obtížně průjezdné a těch parkovacích míst tam je opravdu málo. Teď se parkuje, kde se dá, parkuje se v zeleni. A my tam tomu chceme dát řád," řekl Pohanka.

Vybudovat tam proto podle něj chtějí parkoviště pro 68 aut. Pro zvýšení bezpečnosti chodců tam navíc přibude perkový chodník s veřejným osvětlením, který bude oddělený od silnice travnatým zemním valem.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vratislavice nad Nisou

Štítky ČR, rekreace, parkování, Vratislavice nad Nisou, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, chodník, hřbitov, veřejné osvětlení, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vratislavice připravují vylepšení zázemí pro lokalitu u hřbitova. Přibude tam parkoviště i chodník  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.