Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Ještědu zkolaboval turista. Život mu zachránili deváťáci s učitelkou z liberecké základky

I když je pátek třináctého, některé situace mohou dopadnout dobře. Tak jako dopoledne na svazích Ještědu, kde zkolaboval turista. Díky včasné resuscitaci pacient přežil a vrtulník ho transportoval do nemocnice. Příběh má navíc ještě další rozměr – resuscitaci přímo na místě provedli žáci základky ze Stráže nad Nisou.

Starší turista zkolaboval na sjezdovce Nová Skalka. Měl ale štěstí v neštěstí, protože na místě se v tu chvíli pohybovali i deváťáci strážské základky společně s učitelkou, kteří zde byli na úklidové akci. Ti muži okamžitě poskytli první pomoc. „Laici hned resuscitovali a skvěle!" okomentovala rychlou pomoc záchranářka, která poté na místě zasahovala.

Na místo letěl záchranářský vrtulník, který přistál přímo na sjezdovce. „Spolupráce svědků, našeho operačního střediska, letecké záchranky a horské služby skvěle zafungovala,“ ocenili záchranáři na facebooku. Pacient pak byl ve stabilizovaném stavu transportován do liberecké nemocnice.

Samotná škola je na své žáky patřičně hrdá. „Že je pátek 13. neznamená jen smolný den. Dneska naši deváťáci s paní učitelkou Raabovou při akci úklidu Ještědu zachránili lidský život. Jsme na ně pyšní,“ objevilo se na stránkách školy.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS LK

Štítky Ještěd, kolaps, Nová Skalka, liberec, zzs lk, základní škola, Stráž nad Nisou, resuscitace, Krajská nemocnice Liberec, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Ještědu zkolaboval turista. Život mu zachránili deváťáci s učitelkou z liberecké základky  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.