Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VOLBY 2022: Do druhého kola senátních voleb postupují Michael Canov a Radka Loučková Kotasová

Na Liberecku se kromě komunálních voleb konaly i ty senátní. Utkali se čtyři kandidáti, do druhého kola nakonec postoupil favorit Michael Canov (Starostové pro LK) a Radka Loučková Kotasová (ANO). Kandidátka koalice SPOLU Martina Motshagen (ODS) ani Svatopluk Holata (SPD) neuspěli.

Canov v prvním kole získal přes 43 procent hlasů, druhá Loučková Kotasová má 26 procent hlasů. Druhé kolo se koná za týden, kdy si tato dvojice volby zopakuje. Michael Canov si do druhého kola věří. „Budu velmi rád, když mě podpoří i voliči kandidátů, kteří se do druhého kola nedostali, především voliči Martiny Motshagen, která kandidovala za koalici SPOLU, ale nepohrdnu ani voliči, kteří hodili hlas panu Holatovi, který reprezentoval SPD,“ uvedl Canov pro Drbnu.

Chrastavský starosta a dosavadní senátor bude favoritem. „Věřím, že vyhraji. Jsem rád, že jsem získal velkou podporu v prvním kole a doufám, že to v druhém kole potvrdím,“ dodal.

Druhá Radka Loučková Kotasová si do druhého kola také věří, i když získala výrazně méně hlasů než její soupeř. „Šance nepochybně jsou a plán mám také, ale nebudu ho zatím prozrazovat,“ řekla redakci s tím, že více zatím senátní volby komentovat nechce.

Senátních voleb na Liberecku se zúčastnilo přes 41 procent voličů, druhé kolo se koná přístí pátek a sobotu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Zbranek a Liberec.cz

Štítky volby, senát, canov, loučková kotasová, ano, starostové, Michael Canov, Radka Loučková Kotasová, Liberecký kraj, Svoboda a přímá demokracie, ODS, ANO 2011, Starostové a nezávislí, SPOLU

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ruprecht

Bohužel, jeden člověk Liberec (Chrastavu) nevytrhne. Město je v hajzlu, a na další kolo, jakožto obecně volby kdykoliv budoucnu, kašlu.

Neděle, 25. září 2022, 09:02Odpovědět

VOLBY 2022: Do druhého kola senátních voleb postupují Michael Canov a Radka Loučková Kotasová  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.