Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Liberecká nemocnice opravuje patologii. Přibude i pietní místnost pro pozůstalé

Liberecká nemocnice začala za bezmála 20 milionů korun bez daně rekonstruovat budovu patologie ve svém areálu. Přibude tam i chybějící pietní místnost pro pozůstalé, která by na patologii podle platných zákonů a vyhlášek měla být. Rekonstrukce potrvá podle mluvčího nemocnice Václava Řičáře do jara příštího roku.

Pitevní trakt je ve východním křídle jednopodlažní budovy P - Patologie a knihovny, a čeká ho kompletní rekonstrukce. Poslední větší oprava těchto prostor se uskutečnila v roce 1989. „Prostory jsou již značně technicky i morálně opotřebované, zastaralé," dodal mluvčí nemocnice. Často se ucpávala kanalizace, nutné byly časté opravy obkladů či dlažeb, problémy byly s elektroinstalací.

Rekonstruovaná budova je u horního vjezdu do areálu nemocnice z Husovy ulice. V jejím sousedství nemocnice staví Pavilon nukleární medicíny (PET/CT), i ten by měl být hotový na jaře příštího roku. Specializované pracoviště bude sloužit diagnostice nádorových onemocnění. Jde o investici zhruba za čtvrt miliardy korun, a to včetně vybavení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky ČR, nemocnice, stavby, Liberec, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká nemocnice opravuje patologii. Přibude i pietní místnost pro pozůstalé  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.