Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Osamostatnit se a začlenit do společnosti. Rytmus nabízí pro studenty v Libereckém kraji transitní program

Organizace Rytmus Liberec již osmnáct let poskytuje službu sociální rehabilitace pro lidi se zdravotním, převážně mentálním, postižením v Libereckém kraji. Cílem služby je přispět k co nejvyššímu osamostatnění klientů a začlenění se do běžné společnosti.

„Převážně se jedná o podporu formou podporovaného zaměstnávání, to znamená, že organizace podporuje zdravotně znevýhodněné při hledání práce na volném trhu práce v běžných pracovních podmínkách," vysvětlila ředitelka organizace Rytmus Liberec Antonie Dechťarová. Služba podle ní nabízí i možnost pracovní asistence, kdy je poskytována podpora i na pracovišti, vytváření pomůcek k větší efektivitě práce a podpora při nastavení vhodných podmínek v práci.

Nyní Rytmus Liberec nově nabízí podobnou službu i pro zdravotně znevýhodněné studenty. Jde o získání praxe (stáží) během studia a získání lepší představy o možném budoucím pracovním uplatnění. Program zasahuje v nejmenší možné míře do studia a vždy je nutné nastavení spolupráce se školou. Kromě podpory při vyjednání praxe, prohlídky vytipovaného pracoviště a poznání reálné náplně práce u konkrétní pracovní pozice program zahrnuje i asistenci na pracovišti. „To znamená, že student v případě zájmu může být na pracovišti s pracovníkem Rytmusu, který mu může pomoci ke snadnějšímu osvojení práce i začlenění do kolektivu," dodala Dechťarová.

Studenti stejně jako ostatní uživatelé služby mohou využít i další aktivity, které Rytmus nabízí – účastnit se Job klubů, kde si mohou s ostatními klienty vyměnit pracovní zkušenosti, získat nové poznatky a zlepšit sebeprezentaci. Mohou se účastnit i vzdělávacích seminářů, které Rytmus pravidelně připravuje nejen pro uživatele služby, ale i pro zájemce se zdravotním znevýhodněním z řad veřejnosti. Stejně tak mají i možnost využití klubovny pro trávení volného času. Veškeré poskytované služby jsou zdarma.

Více se zájemci o službě mohou dozvědět na webových stránkách a sociálních sítích a aktuálně i na veletrhu Educa.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Rytmus Liberec

Štítky rytmus, rytmus liberec, transitní program, studenti, Liberecký kraj, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osamostatnit se a začlenit do společnosti. Rytmus nabízí pro studenty v Libereckém kraji transitní program  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.