Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Odchovanec Slovanu Polyák odehrál první ligové minuty. Na Slávku jsem koukal jen v televizi, smál se

Ve Slovanu je od dvanácti let, kam se dostal přes jeho rodnou Lomnici a poté Turnov. Nyní je záložník Tomáš Polyák kapitánem béčka a poprvé se ukázal také v lize, když nastoupil na poslední čtvrthodinu na hřišti Slavie. O první ligové zkušenosti se rozpovídal pro klubový web.

Jednadvacetiletý hráč se na hřiště dostal i díky absencím fotbalistů zapůjčených ze Slavie. Zápas na Slavii začal na lavičce náhradníků, tušil ale, že by si zahrát mohl. „Tušil jsem, že bych si mohl pár minut zahrát," řekl mladý hráč. Debut tak přišel proti Slavii, která je doma dominantní. „Při rozcvičce jsem měl v hlavě všelijaké myšlenky a scénáře - většinou dobré, ale pak i trochu obavy," dodal.

Na hřiště šel v 75. minutě místo Christiána Frýdka. „Když jsem přišel na hřiště, všechno ze mě spadlo. Bylo to v pohodě, na hřišti jsem vnímal už jen hru a zápas jsem si užil," vyprávěl i přes prohru 0:3.

Polyák na hřišti Slavie.

I tak pro něj ale šlo o životní zážitek. „Je to splněný sen. Na ‚Slávku‘ jsem koukal s klukama maximálně v televizi," smál se Polyák. „Bylo to pro mě, jakožto odchovance, ještě něco víc... Pocity jsou skvělé, byl to neskutečný zážitek," navázal. „Jen mrzí, že jsme neuhráli lepší výsledek.“

Ve Slovanu je od dvanácti let. S fotbalem začínal v Lomnici nad Popelkou. „Tam mě trénoval můj taťka, pak jsem přestoupil do Turnova, kde mě vedli pánové Žďárský a Havel. Kolem 12 let si mě vyhlédl Petr Koudelka," připomněl Polyák trenéra, který nyní ve Slovanu vede kategorii U13.

„Od šesté třídy mě taťka na tréninky vozil z Lomnice, večer po tréninku na mě čekala mamka s teplou večeří. Na střední už jsem se dostal do Liberce a zůstal zde," popsal fotbalové začátky v Liberci.

Polyák je nyní oporou libereckého béčka v divizi, kde z pozice středního záložníka nastřílel už pět branek. Rád by si ale ligový start zopakoval. „Budu chtít pracovat o to víc, abych dostal ještě nějakou šanci," má jasno mladý středopolař. A doufá, že příležitost přijde. „Musím být připravený, je to motivace," uzavřel.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, polyák, Lomnice nad Popelkou, Turnov, televize, Liberec, Christian Frýdek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odchovanec Slovanu Polyák odehrál první ligové minuty. Na Slávku jsem koukal jen v televizi, smál se  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.