Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Novoroční výstup na Ještěd je již tradicí. Každoročně ho zdolá asi tisícovka nadšenců

Ani letos nebude chybět tradiční oblíbená událost v podobě novoročního výstupu na Ještěd. Letos se uskuteční již osmačtyřicátý ročník.

Letošní výstup, který opět pořádá Klub českých turistů - TJ Lokomotiva Liberec, se nese pod heslem Jan na Nový rok, tak po celý rok. Zúčastnit se může kdokoliv. Registrace bude probíhat na konečné tramvajové zastávce od 9 do 11 hodin.

Účastnici budou muset zdolat zhruba pětikilometrovou trasu, jejíž cíl bude na vrcholu Ještědu u chaty Rohanka. Do cíle by měli účastníci dorazit v čase od 9:30 do 13 hodin. „Výšlap se koná za každého počasí a je na vlastní zodpovědnost,“ uvedl pořadatel Bořivoj Pohl.

Turisté mají smůlu. Novoroční výstup na Ještěd se nekoná

Posledních pětačtyřicet let se lidé vydávali na Nový rok na Ještěd v rámci akce Klubu českých turistů - TJ Lokomotiva Liberec. Letošního 4. ročníku se ale turisté nedočkají. Kvůli koronaviru se přesouvá na příští rok.

Podle organizátorů není vůbec na škodu přibalit do výbavy i turistické hole. „Pokud se zhorší počasí, je dobré zvolit pro zpáteční cestu trasu po silnici,“ komentoval Pohl. Odměnou pro každého účastníka bude pamětní list a originální novoroční razítka. „Akce se poprvé konala v roce 1976. První výstup absolvovalo 93 osob, každoročně se počet zvyšoval a při 10. ročníků v roce 1985 již byla překonána první tisícovka nadšenců," dodal Pohl s tím, že od té doby vystoupá na vrchol Ještědu každoročně asi tisíc registrovaných účastníků. Startovné činí 30 korun.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Liberec, Ještěd, výstup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novoroční výstup na Ještěd je již tradicí. Každoročně ho zdolá asi tisícovka nadšenců  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.