Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sportovec Liberecka: Anketu Liberecké Drbny ovládla šermířka Barbora Vlčková

Téměř deset tisíc hlasů přišlo do ankety Sportovec Liberecka, kterou pořádala Liberecká Drbna. Přesně 2615 z nich získala mladá šermířka Barbora Vlčková, která v těsném souboji porazila taneční skupinu TAKT Liberec.

V anketě nešlo o žádné ceny. „Chtěli jsme ukázat, že na Liberecku je celá řada úžasných sportovců všech kategorií. A to se snad povedlo. Hlasováním jsme tak chtěli zpropagovat jejich skvělé výkony,“ řekl šéfredaktor Liberecké Drbny Luboš Vrabec.

Do ankety se zapojilo celkem jednadevadesát jednotlivců nebo sportovních kolektivů z Liberecka a došlo 9977 hlasů. Nestalo se, že by některý z nich nedostal alespoň jeden hlas. Vítězkou se pak stala Barbora Vlčková z klubu Šerm Liberec, která se stala vítězkou Českého poháru minižaček, získala stříbro na MČR, stala se mistryní republiky v družstvech v kategorii minižačky. A vybojovala také 6. místo na turnaji ve Wroclawi, což je největší mládežnický turnaj.

Druhé místo obsadil s 2588 hlasy TAKT Liberec, který v dětské kategorii vyhrál mistrovství republiky s choreografií Doba tuzexová.

Bronz pak získal s 1298 hlasy florbalista libereckého FBC Filip Smutný. Osmnáctiletý hráč je reprezentantem do 19 let, nejlepším střelcem Livesport Superligy dospělých v 17 letech a tahoun ofenzivy mužů FBC Liberec.

Na dalších místech se pak umístila florbalistka Markéta Lenfeldová (652 hlasů), trampolínista Pavel Věchet (415), minižačky z Šermu Liberec (250), florbalistka Karolína Klubalová (233) a judista Tomáš Pelant (200). Ostatní sportovci už pak získali méně než dvě stě hlasů.

V únoru se ještě koná slavnostní večer Nejúspěšnější sportovec Liberecka. Proběhne 6. února v Hotelu Babylon. Vítěze vybírá odborná komise.

Nejúspěšnější sportovec Liberecka

Celkem hlasovalo9982 čtenářů

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Šerm Liberec

Štítky sportovec roku, liberecko, liberec, anketa, liberecká drbna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovec Liberecka: Anketu Liberecké Drbny ovládla šermířka Barbora Vlčková  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.