Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Emoce na hřišti i po zápase. Slovan zveřejnil výhružky i rasistické urážky Ndefemu

Utkání mezi Slovanem a Slavií bývají vždy vyhecovaná a jinak tomu nebylo ani v rámci 24. kola, které se hrálo U Nisy. Zápas přinesl několik sporných situací, penaltu i vyloučení, především závěr byl pořádná divočina. Emoce ale bohužel nezůstaly jen na hřišti, liberecký klub po utkání zveřejnil zprávy, které dva slávističtí fanoušci poslali Gigli Ndefemu. V nich se objevily výhružky i rasismus.

„Moc dobře vím, kde bydlíš,“ stálo v první zprávě doprovozené emotikonem banánu od Michala Hudery. „Ty jseš opice zku.vená,“ napsal libereckému hráči další fanoušek Šimon Kulhavý, kterému je přitom teprve osmnáct let a sám hraje fotbal za Duklu Praha.

Spouštěčem těchto zpráv byl zápasový mikropříběh Ndefeho a Slávisty Olayinky. Oba se střetli poprvé v 63. minutě, kdy se po zákroku libereckého hráče pískala penalta, kterou proměnil Van Buren. Už tato situace přinesla řadu emocí, například liberecký trenér brankářů Marek Čech za nadávky sudímu Zelinkovi obdržel červenou kartu.

Jenže touto situací to neskončilo. Olayinka si v závěru snažil dojít pro druhou penaltu, jenže tentokrát se nepískalo. Za Slávistou tak okamžitě přiběhl právě Ndefe a od plic mu vynadal. Olayinka, který do té doby ležel na zemi, se okamžitě zvedl a Ndefemu uštědřil hlavičku. Za to viděl červenou kartu a musel opustit hřiště.

Slovan po utkání zprávy zveřejnil na Twitteru „Jsou reakce, které jsou opravdu za hranou," okomentoval. Už pod zmíněným tweetem se jeden z pisatelů omlouval. „Chtěl bych se všem a hlavně Giglimu omluvit za moje nepřípustné chování... Bylo to psáno ve velkých emocích a nyní mě to mrzí. Příště už to neudělám,“ napsal Šimon Kulhavý.

Podle mluvčího Slovanu Tomáše Čarnogurského se oba fanoušci za zprávy omluvili i napřímo. „Víc to řešit nebudeme, ale po konzultaci s hráči jsme na to chtěli upozornit, aby si to příště další rozmysleli,“ řekl Drbně.

Závěr utkání se dohrával ve velkých emocích. „Byla to válka a posledních patnáct minut hektika,“ potvrdil střelec Slavie Mick van Buren, který ještě na podzim střílel góly v Liberci.

Podle domácího středopolaře Lukáše Červa stál za nervozitou metr rozhodčího. „To, že se to vyhrotilo ke konci bylo způsobeno tím, jak to bylo pískáno. Myslím, že všechny souboje proběhly s respektem a žádné zákeřnosti tam nebyly,“ uvedl.

Styl pískání konkrétně popsal u situace z 63. minuty, kdy rozhodčí Zelinka odpískal penaltu. „Pět minut před tím byl úplně stejný souboj, bez přerušení se hrálo dál a teď se najednou pískala penalta, která za mě určitě nebyla,“ řekl odchovanec Slavie.

Nejvíce emocí na hřiště přinesla penalta pro Slavii i podle trenéra domácích Luboše Kozla. „Od té chvíle to byl více boj a ne fotbal,“ řekl. „Za mě byla penalta hodně přísná,“ dodal.

Hodně rozezlení byli po utkání i trenéři Slavie, kteří přímo na hřišti naháněli rozhodčí. Vadila jim nejspíš situace ze závěru utkání, kdy mladý liberecký záložník Varfolomejev bez míče sestřelil Juráska. Z opakovaných záběrů se zdálo, že šlo spíše o nešikovnost hráče Slovanu, který ztratil orientaci a místo míče nakopl hráče hostí, i za to ale mohla padnout červená karta a hosté by tak nedohrávali v oslabení a nemuseli dostat vyrovnávací gól.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slavia, ndefe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Emoce na hřišti i po zápase. Slovan zveřejnil výhružky i rasistické urážky Ndefemu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.