Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Ve Frýdlantu v příštích dvou letech v celém městě vymění veřejné osvětlení

Celkem šestnáct milionů korun investuje v příštích dvou letech Frýdlant do výměny veřejného osvětlení v celém městě. Více než polovinu nákladů by pak měla pokrýt dotace, o kterou si radnice zažádala.

„Výměnu svítidel veřejného osvětlení připravujeme v celém městě, kromě náměstí T. G. Masaryka, které má od své rekonstrukce vlastní designové osvětlení. První dvě fáze výměny svítidel jsou naplánovány na příští rok, třetí pak na rok 2025,“ uvedla vedoucí majetkosprávního odboru radnice Martina Černá.

Město předpokládá, že díky výměně ročně ušetří 2,5 milionu korun. „Nová světla jsou také o dost šetrnější k životnímu prostředí, mají nižší podíl takzvaného modrého světla,“ upřesnil starosta Frýdlantu Dan Ramzer (ODS).

Více než polovinu šestnáctimilionových nákladů chce radnice získat získáním dotace od ministerstva průmyslu a obchodu. Konkrétně jde o částku 8,7 milionu korun. „Věřím, že se nám s žádostí o dotaci podaří uspět a náklady města se tak sníží na polovinu celkové částky,“ uzavřel Ramzer.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky frýdlant, osvětlení, výměna, lampy, světlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Frýdlantu v příštích dvou letech v celém městě vymění veřejné osvětlení  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.