Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Na Liberecku v létě proběhnou dva tábory pro české, polské a ukrajinské děti

Během letních prázdnin se na Liberecku uskuteční dva týdenní pobytové tábory určené pro děti z Česka, Polska a Ukrajiny

V létě budou na Liberecku dva týdenní pobytové tábory pro děti z Česka, Polska a Ukrajiny. Konají se jako součást česko-polského projektu "Jsme s vámi – společně pro Ukrajinu" a pro děti bude zdarma. Pro každou národnost je na obou táborech vyhrazeno po deseti místech, na každém tak bude 30 dětí, informoval mluvčí kraje Jan Mikulička.

Tábory pořádá kraj ve spolupráci s příspěvkovou organizací STŘEVLIK, české děti se na ně budou moci začít hlásit od 19. dubna. Krajský radní Jiří Ulvr míní, že díky poznávání nových jazyků, zvyků a pohledů na svět se děti učí být otevřenější a chápavější. „Vystoupí ze své sociální bubliny a poznají svět nezprostředkovaně, sami za sebe. Tím, že se snaží se svými zahraničními kamarády domluvit, třeba i takzvaně rukama-nohama, skvěle trénují své komunikační dovednosti," dodal Ulvr.

Tábory jsou určené pro děti ve věku od osmi do 13 let. První turnus bude od 10. do 15. července v areálu STŘEVLIKu v Oldřichově v Hájích a nese téma Trosečníci. „Účastníci se ocitnou v kůži ztroskotanců a v divoké horské přírodě si budou moci vyzkoušet první pomoc, pochopit důležitost spolupráce, osvojit si zálesácké dovednosti, prohloubit znalosti o přírodě a především – dožít se záchrany," uvedl Mikulička.

Druhý tábor - ????? - OBÓZ se uskuteční od 21. do 26. srpna v areálu STŘEVLIKu v ubytovně Jizera v Hejnicích. „Jeho podtitul zní Toulky za poznáním přírody. Děti čeká týden plný her, zážitků, tvoření a poznávání přírody podhůří Jizerských hor," dodal Mikulička.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky Polsko, Ukrajina, rekreace, děti, tábory, Liberecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Liberecku v létě proběhnou dva tábory pro české, polské a ukrajinské děti  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.