Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ve frýdlantském parku během týdne vzniknou sochy. Navrhly je místní děti

Celkem tři nové sochy vzniknou přímo v městském parku ve Frýdlantu během příštího týdne. Na základě návrhů místních dětí je vytvoří akademická sochařka Martina Klouzová Niubó a malíř a sochař Michal ‚Micl‘ Novotný.

Nové tři sochy nahradí ty dosavadní, které již byly ve špatném technickém stavu. „Proto se Rada města Frýdlant, na doporučení kulturní komise, usnesla, že staré sochy budou nahrazeny novými,“ komentoval radní města Frýdlant Jan Hlávka. O podobě soch rozhodla dětská výtvarná soutěž, které se zúčastnily děti z lokálních základních škol a základních uměleckých škol.

Slavnostní odhalení dokončených soch se uskuteční v sobotu 3. června v 16 hodin přímo v městském parku u dětského hřiště.

Soutěž se těšila velkému zájmu, vedení města mohlo vybírat z celkem 310 návrhů. „Návrhy hodnotili autoři soch,“ uvedl Hlávka. „Při výběru soch jsme se řídili jak možnostmi materiálu, kterým je dubový masiv, tak jsme se snažili vybrat ty návrhy, které mají nejen výtvarnou kvalitu, ale reprezentují také většinu ostatních návrhů,“ uvedla sochařka Martina Klouzová Niubó

Finální výběr nakonec tvoří žirafa od Jany Kopecké, králík od Kateřiny Sojkové, ryba s kloboukem od Agáty Prýlové a divnoauto od Kryštofa Malého. Poslední dva zmíněné návrhy se rozhodli autoři spojit. „Třetí sochu jsme vytvořili spojením dvou samostatných návrhů – divnoauta a ryby s kloboukem. Tak, aby socha zastupovala jak příznivce dopravních prostředků, tak i zvířat,“ vysvětlila sochařka.

Zájemci mohou v rámci sochařského sympozia sledovat oba autory při práci na nových sochách každý de od 8 do 16 hodin přímo v městském parku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Frýdlant

Štítky Liberecko, Frýdlant, socha, sympozium

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve frýdlantském parku během týdne vzniknou sochy. Navrhly je místní děti  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.