Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Středa 29. května 2024  |  Svátek má Maxim
Bez reklam

Prázdninový tip: Užijte si pirátské léto s libereckou knihovnou

Na letní prázdniny přichystala Krajská vědecká knihovna v Liberci pro děti i dospělé dobrodružnou zábavu v pirátském duchu. Užít si můžete pátrací i dobrodružné hry, a přečíst si zajímavé knihy.

Pro letošní prázdniny jsme pro děti připravili dvě zbrusu nové pátrací a úkolové hry, Oživlý gamebook a Léto s pirátem Kolískem, které je provedou po dobrodružné stezce nejrůznějšími zákoutími knihovny,“ říká Kateřina Šidlofová z liberecké knihovny.

V Oživlém gamebooku se děti vydají po stránkách knihy Jeana-Luca Biziena 100 tajemství v knihovně. Jejich úkolem bude objevit kalamář s inkoustem, pero a magickou knihu, aby pomohli mužíčkovi s cylindrem vrátit se zpět do kouzelného světa. V Létě s pirátem Kolískem musí naopak přijít na to, jak pomoci Kolískovi v boji se zlými piráty. Začátek obou her je v Knihovně pro děti a mládež a není nutné se na ně předem registrovat.

Na všechny mladé tělem i duší čeká v srpnu literární soutěž O poklad piráta knihovnického, která poběží sociálních sítích krajské knihovny. V ní se výherci mohou těšit na pěkné knižní ceny. Jejich úkolem bude odhalit čtyři knihy ukryté v příběhu a zjistit, jakou větou začíná jejich sedmnáctá stránka. V průběhu srpna se na sociálních sítích knihovny každý týden v úterý a ve čtvrtek objeví nápověda k vybrané knize.

Rodiče o prázdninách či volných dnech, které doprovází špatné počasí, často přemýšlí o programu pro své děti. Knihovna nabízí řadu aktivit, které mohou děti pod střechou absolvovat. Dobrodružství k prázdninám patří, tak věřím, že pirát Kolísko a knihovnický pirát budou tím pravým lákadlem k návštěvě,“ říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Knihovna bude v letních měsících fungovat podle pozměněného letního režimu, avšak hry ani půjčování knih nebude zásadně omezeno. Je však vhodné si předem otvírací dobu prověřit na webových stránkách knihovny. „I za omezeného provozu srdečně zveme čtenáře do knihovny vypůjčit si něco hezkého ke čtení, využít některou ze soutěží nebo si jen tak posedět v příjemném prostoru knihovny či Knihovní kavárny,“ doplňuje Dana Petrýdesová, ředitelka knihovny.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky prázdniny, knihovna, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prázdninový tip: Užijte si pirátské léto s libereckou knihovnou  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.