Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vratislavické IGI představí život i dílo Komenského, soutěží i výstavami

U příležitosti výročí 400 let, co jeden z největších českých myslitelů, filozofů a spisovatelů Jan Amos Komenský sepsal své dílo Labyrint světa a ráj srdce, představí ve vratislavické IGI jeho dílo i život. Po celé září budou mít lidé možnost navštívit program Komenský – Cesta k srdci.

„Program bude mít několik částí. Základem jsou výstavy. Pro děti je připravená výstava Komenský v komiksu. Na dílo Komenského pak naváže výstava ctností, která je spojená se zábavným kvízem. Pro dospělé jsou připraveny taktéž dvě výstavy, které přiblíží život a dílo Jana Amose Komenského, jeho dobu a následovatele. K výstavám proběhnou i přednášky se zástupci Jednoty bratrské, jejímž uznávaným duchovním byl právě Komenský,“ popsala Eva Říhová, vedoucí knihovny a spolkového centra IGI Vratislavice.

Protože IGI VRATISLAVICE je především knihovna, jsou pro zájemce a příznivce soutěžení připraveny pracovní listy, které se váží na ctnosti knižních hrdinů. Stačí přijít, začíst se, vypracovat list a odměna nikoho nemine.

Školní kolektivy můžou poznat dílo Labyrint světa a ráj srdce i formou filmového zpracování. Film bude promítán vždy ve středu dopoledne a je potřeba si předem rezervovat termín na telefonním čísle 770 168 322.

Na pondělí 4. září je připravena také vernisáž výstav, které jsou pořádány ve spolupráci s Národním pedagogickým muzeem a knihovnou J. A. Komenského a Rodinným centrem Mozaika. Ve středu 27. září se uskuteční autorské čtení s autorkou knih pro děti, Klárou Smolíkovou, která napsala knihu S Komenským do komiksu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto IGI Vratislavice

Štítky výročí, knihovna, J. A. Komenský, Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vratislavické IGI představí život i dílo Komenského, soutěží i výstavami  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.