Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vánoční pohádky v ulicích Liberce. Autora Malé čarodějnice připomene Liberecká divadelní pouť

U příležitosti 100. výročí libereckého rodáka Otfrieda Preusslera, autora mnoha pohádek, ožijí již zítra liberecké ulice vánočními pohádkami.

Na Libereckou divadelní pouť se vydá Jakub Müuler a Marie Machová se svým pojízdným jarmarečním cyklo-stánkem, ve kterém ožijí hned tři kouzelné vánoční příběhy.

Otfried Preussler se narodil v Liberci roku 1923. V roce 1944 padl do sovětského zajetí a po válce se již do Čech nevrátil, protože byl s rodinou odsunut do Německa. Mezi jeho nejslavnější díla patří Čarodějův učeň nebo Malá čarodějnice.

Pouliční představení na motivy pohádek Otfrieda Preusslera z knihy Anděl v kulichu si můžete užít na čtyřech místech. Představení Cesty Otfrieda Preusslera aneb Jizerské zázraky je kombinací loutkového, kramářského a pouličního divadla, které můžete zhlédnout v 11 hodin u Severočeského muzea, ve 13 hodin v Kostelní ulici, v 15 hodin v Moskevské ulici a v 17 hodin u Liebiegova paláce.

Představení přiblíží nejen příběhy libereckého rodáka, ale také výročí jeho narození. A připomene tak jednoho z největších vypravěčů dětských příběhů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Otfried Preussler, vánoce, literatura, pohádky, liberecká divadelní pouť

Vánoční pohádky v ulicích Liberce. Autora Malé čarodějnice připomene Liberecká divadelní pouť  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.