Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Dal si pár piv a rumů, usedl do auta a vyrazil na cesty. Neudělal to poprvé

Z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude zodpovídat dvaačtyřicetiletý muž z Liberce. Nedělalo mu totiž sebemenší problém popít několik piv a rumů, usednout do auta a vyjet do libereckých ulic.

Řidiče ve Škodě Octavia zastavili policisté 30. prosince 2023 v odpoledních hodinách v rámci běžné silniční kontroly. Už ale v okamžiku, kdy jej vyzvali k předložení dokladů, jim bylo jasné, že něco nehraje. Navíc je ovanul nezaměnitelný alkoholový odér.

Řidič se na výzvu podrobil dechové zkoušce přístrojem Dräger, která vzápětí ukázala pozitivní hodnotu s výsledkem 2,62 a 2,63 promile alkoholu v dechu. Ke konzumaci piva a rumu se na místě přiznal a sliboval, že už nebude pít ani řídit,“ popsala regionální mluvčí Policie ČR Klára Jeníčková.

Policisté lustrací navíc zjistili, že muž nemá za volantem co dělat. Okresní soud v Jablonci nad Nisou mu totiž zakázal řídit motorová vozidla až do června roku 2024.

Následující den po vystřízlivění si tak na policejním obvodním oddělení Liberec centrum převzal záznam o sdělení podezření z výše uvedených přečinů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Drbna

Štítky alkohol, kontrola, Policie ČR, Liberec

Dal si pár piv a rumů, usedl do auta a vyrazil na cesty. Neudělal to poprvé  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.