Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pobočka knihovny na Kunratické prošla renovací a má nové vybavení

Od začátku tohoto týdne mají čtenáři opět otevřenou pobočku Krajské vědecké knihovny Liberec, která sídlí na Kunratické. Prostory prošly proměnou a jsou nově vybavené.

Krajskou vědeckou knihovnu nenavštěvují čtenáři jen v jejím hlavním sídle v centru města. Vítají právě možnost výpůjčky knihy, ale i kulturních a vzdělávacích programů v sousedství svého bydliště. Zvlášť senioři, školní děti nebo i maminky na mateřské dovolené vítají blízkost této nabídky,“ řekla Květa Vinklátová (Starostové pro LK), náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

V knihovně jsou nové regály, ale také pohodlná křesílka, židle a stolky lákající k posezení. Prostor mají také dětští návštěvníci, kteří se mohou usadit na vaky, truhly a speciální odpočinkové místo. Změny se dočkal i výpůjční pult a zázemí knihovnice.

Liberecká knihovna provozuje šest poboček na různých místech Liberce. Jedná se o menší knihovny komunitního typu, které nabízejí nejenom základní výběr literatury, ale zejména prostor pro setkání a trávení volného času. Věříme, že díky novému a modernějšímu vybavení a designu, nabídneme obyvatelům sídliště Kunratická i přilehlých oblastí důstojný a atraktivní prostor, který budou rádi a často využívat,“ vysvětlila ředitelka knihovny Dana Petrýdesová.

Pobočku zájemci najdou v budově ZŠ Aloisina výšina na sídlišti Kunratická v blízkosti obchodního centra Luna. Otevřeno má v pondělí, ve středu odpoledne a ve čtvrtek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KVKLI

Štítky knihovna, pobočka, modernizace, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pobočka knihovny na Kunratické prošla renovací a má nové vybavení  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.