Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Změna územního plánu umožní rozšíření areálů ve Vratislavicích

Liberečtí zastupitelé budou projednávat změnu územního plánu, která umožní rozvoj volnočasových a sportovních areálů ve Vratislavicích nad Nisou. Jeho změnu doporučili liberečtí radní, neboť tak bude moci být postavena přístavba sokolovny a dojít k rozšíření oblíbeného areálu Nové Vratislavice. Návrh ještě projedná Výbor pro plánování území a dopravu.

Park volnočasový aktivit, který vznikl v Zeleném údolí a nazývá se Nové Vratislavice, je libereckou veřejností velice hojně navštěvován, a tak jsme touto změnou umožnili další rozvoj této lokality. Doufám, že to veřejnost uvítá a bude dále hojně navštěvován,“ uvedl náměstek primátora pro územní plánování a majetkoprávní záležitosti Adam Lenert (ANO).

V případě sportovně – volnočasového areálu Nové Vratislavice má změna umožnit další rozvoj a umístění doplňkových staveb. „Areál a zdejší občerstvení navštěvuje hodně lidí a chceme proto rozšířit kapacitu a zázemí a vybudovat zastřešenou terasu u občerstvení,“ popsal starosta Vratislavic Lukáš Pohanka (Starostové pro LK). Odhadem by k rozšíření mělo dojít v následujících dvou až třech letech.

Druhá změna územního plánu umožní využití ploch patřících ke sportovnímu areálu a fotbalovému hřišti TJ Jiskra včetně areálu sokolovny. „O aktivity v sokolně je velký zájem a už nyní je její kapacita nedostatečná, chceme ji proto zvětšit,“ vysvětlil Pohanka s tím, že se plánuje nástavba sokolovny. Kromě toho tady mají přibýt tribuny a zázemí pro diváky. Na podzim chtějí Vratislavice požádat o dotace na toto rozšíření z Národní sportovní agentury, kde mají vypsat dotační titul právě na takové projekty.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vratislavice n. N.

Štítky územní plán, rozšíření areálů, Vratislavice nad Nisou, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změna územního plánu umožní rozšíření areálů ve Vratislavicích  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.