Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zemědělci zítra vyrazí na protestní jízdu k polským hranicím

Zemědělci z Libereckého kraje se ve čtvrtek 22. února připojí k mezinárodnímu protestu u hraničních přechodů. V dopoledních hodinách se chystají přijet k přechodu v Hrádku nad Nisou. Setkat se zde mají v čase od 10 do 12 hodin. Řidiči by měli počítat se zdržením a v uvedenu dobu se místu raději vyhnout.

Do protestu se zapojí zemědělci bez ohledu na to, zda jsou sdruženi v nějaké organizaci. Ze seřadiště v Brništi a Hodkovicích nad Mohelkou vyjedou v 9 hodin s technikou do Hrádku nad Nisou. O hodinu později by měli přijíždět na místo setkání, zda se zde setkají s kolegy s Polska, není jasné.

Není cílem, jakkoliv znepříjemnit život lidem, ale především upozornit české i evropské politiky na problémy farmářů. Ti se potýkají s nízkými výkupní cenami komodit a zároveň vysokými náklady, které ještě rostou kvůli řadě populistických politických rozhodnutí. Zemědělci jsou z této bezvýchodné situace zoufalí a neví, co mají čekat v blízké budoucnosti, natož v té vzdálené,“ uvedl Robert Erlebach z Regionální agrární rady Libereckého kraje.

Kromě Čechů se mají protestů na hraničních přechodech v celé Evropě zúčastní zemědělci ze Slovenska, Maďarska, Polska, Litvy, Lotyšska. Protesty podpoří také Bulhaři, Chorvati, Rumuni a Slovinci.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky protesty, zemědělci, hranice, Hrádek nad Nisou, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemědělci zítra vyrazí na protestní jízdu k polským hranicím  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.