Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

V Novém Městě budou mít první supermarket. Stavba začne zřejmě na podzim

Zřejmě na podzim začne v Novém Městě pod Smrkem vyrůstat první supermarket. Na louce mezi Textilanou a paneláky má otevřít Penny Market, s jehož zástupci se vedení města na výstavbě domluvilo.

Můžeme potvrdit, že v Novém Městě pod Smrkem plánujeme postavit prodejnu PENNY. V současné době připravujeme veškerou dokumentaci. V tuto chvíli je ještě brzy na zveřejnění časového harmonogramu, vše bude záležet mimo jiné na tom, kdy obdržíme veškerá povolení od příslušných úřadů,“ uvedl mluvčí společnosti Penny Market Tomáš Kubík.

Starosta Petr Černica (ANO) doufá, že by stavba mohla začít někdy letos v září. „Pro supermarket jsme vybrali louku mezi Textilanou a paneláky, kde je sice dětské hřiště, ale lidé o něj nepřijdou. Domluvili jsme se se zástupci Penny Marketu, že součástí výstavby bude i stavba nového hřiště, což je dobré i proto, že to současné je asi dvacet let staré,“ popsal starosta.

Novoměstský supermarket bude prvním obchodem tohoto druhu nejen v Novém Městě pod Smrkem, ale i širokém okolí. Nejbližší prodejny obchodních řetězců jsou až ve Frýdlantě. „Třetina našich obyvatel je starších šedesáti let a nemají třeba možnost jezdit nakupovat do Frýdlantu nebo do Polska, a tak ti rozhodně větší obchod využijí. Platí to ale samozřejmě i pro ostatní obyvatele města a okolí. Máme u nás spíše menší obchodníčky, a přece jen některé zboží supermarket nabídne za nižší cenu,“ popsal starosta.  

Penny Market se navíc do Nového Města podařilo nalákat i na polskou klientelu. „Máme dlouhodobé partnerství s polským městem Świeradów Zdrój a i zdejší lidé přivítají, když budou moci k nám přijet nakupovat. Protože je i spousta polských zákazníků, kteří do Česka jezdí pro konkrétní výrobky a prodejnu u nás ve městě budou mít na dosah ruky,“ vysvětlil Černica. Novoměstský supermarket bude také dobře dostupný i pro zákazníky z Hejnic a okolí, Raspenavy nebo Jindřichovic pod Smrkem a podobně.

Jsem rád, že se po desítkách let marných snah podařilo s jedním z řetězců domluvit, protože nikdo neměl zájem. Ale je paradoxem, že ve chvíli, kdy jsme si plácli s Penny Marketem se najednou začali ozývat i další,“ dodal Černica.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky supermarket, výstavba, Nové Město pod Smrkem, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Monika Švarcová

Poláci budou jezdit do Čech nakupovat, to by mě zajímalo, co to bude za sortiment.

Čtvrtek, 25. dubna 2024, 07:20Odpovědět

V Novém Městě budou mít první supermarket. Stavba začne zřejmě na podzim  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.