Pondělí, 13. října 2025, 18:19
Kvůli nedostatečné hygieně, výskytu hmyzích škůdců, znečištěnému kuchyňskému a pracovnímu náčiní i interiéru zázemí restaurace uzavřeli v pátek 10. října inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce restauraci Myslivecké Zátiší v Raspenavě. Prostory provozovny byly také podle inspektorů využívány i pro skladování předmětů, které mohu ovlivnit kvalitu nebo bezpečnost potravin.
„V restauraci byl výrazně zanedbaný úklid, kuchyňské a pracovní náčiní bylo znečištěné, v regálech a na zařízeních bylo množství nečistot, silně znečištěná byla i chladící zařízení a špinavé byly i celé prostory včetně podlahy,“ uvedli inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce k uzavření raspenavské restaurace.
Mezi další prohřešky pak patřilo i to, že prostory provozovny byly využívány i pro skladování předmětů, které mohou ovlivnit kvalitu nebo bezpečnost potravin. „V provozovně jsme také zaznamenali výskyt hmyzích škůdců,“ doplnili inspektoři. Restaurace byla proto v pátek rovnou uzavřena.
Chceš nám něco sdělit?Napiš nám