Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Základní školy v Turnově čeká modernizace. Město získalo dotaci

Díky získané dotaci se bude moci město Turnov pustit do modernizace místních základních škol. Změn by se měly dočkat například učebny přírodních věd, jazyků nebo výpočetní techniky.

Turnov v Českém ráji chystá modernizaci tří svých základních škol za 22 milionů korun. Peníze poslouží letos a příští rok hlavně na úpravy odborných učeben a ve dvou školách na zajištění bezbariérového přístupu. Starosta Tomáš Hocke uvedl, že se městu na projekt podařilo získat evropskou dotaci. Pokryje většinu nákladů. „Na předfinancování si asi budeme muset vzít kontokorentní úvěr,“ dodal starosta.

Úpravy se budou v patnáctitisícovém městě provádět na základních školách Skálova, 28. října a Žižkova. „Budou modernizované jazykové učebny, učebny přírodních věd, učebny výpočetní techniky, bude vylepšena konektivita, případně někde i zeleň v drobném rozsahu,“ uvedla místostarostka Petra Houšková.

Za nejdůležitější ale místostarostka považuje to, že dvě ze škol se po skončení projektu stanou bezbariérové. „Konkrétně základní škola Žižkova, kde už letos bude vybudován výtah. A v příštím roce bude upravena i základní škola 28. října, co se týče výtahu a bezbariérových vstupních úprav,“ dodala Houšková.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Turnov, škola, modernizace, základní škola, učebna, Tomáš Hocke, Žižkov, Český ráj, dotace

Základní školy v Turnově čeká modernizace. Město získalo dotaci  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.