Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Most u hradu Rotštejn je do odvolání uzavřen, do Klokočských skal se ale dostanete

Zřícenina skalního hradu Rotštejn láká v letních měsících mnoho turistů. Nachází se v krásném prostředí nedaleko Klokočských skal. Pokud sem ale míříte, počítejte s tím, že přes most u hradu neprojedete.

O uzavření mostu na žluté turistické trase informovala na webu hradu kastelánka Hana Talli Hlubučková. O uzavření mostu rozhodl statik. „Na základě rozhodnutí statika ze dne 7. 6. 2019 je mostek na žluté turistické značce nad hradem Rotštejn do odvolání z důvodu havarijního stavu uzavřen,“ uvedla kastelánka.

Pokud se sem chystáte, nemusíte se ale bát, že byste kolem Rotštejna do Klokočských skal vůbec neprošli, jen se musíte nechat vést náhradním značením. To je dlouhé asi 300 metrů. Od začátku července také platí na nádvoří hradu zakáz rozdělávání ohně na zdejším veřejném ohništi z důvodu dlouhotrvajícího sucha. Zákaz platí do odvolání.

Autoři | Foto cesky-raj.info

Štítky Rotštejn, most, zákaz vstupu, hrad, skála

Most u hradu Rotštejn je do odvolání uzavřen, do Klokočských skal se ale dostanete  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.