Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Oheň zničil rodinný dům v Kacanovech. Zasahovalo devět jednotek hasičů

Devět jednotek hasičů bojovalo v pondělí odpoledne s požárem rodinného domu v Kacanovech. Oheň vznikl v kuchyni a rozšířil se do podkroví a na střechu, která zrovna procházela rekonstrukcí.

„Po příjezdu na místo velitel zásahu okamžitě požádal o posilovou jednotku. Všichni obyvatelé domu se již v tu dobu nacházeli z budovy venku. Jedna osoba se nadýchala kouře, byla ošetřena zdravotníky a ponechána na místě,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Hložková.


Požár začal v prvním patře v kuchyni a rychle se rozšířil přes druhé patro až pod střechu, která byla v rekonstrukci. „Střešní prostor byl velmi těžko přístupný. Aby bylo možné zahájit hasební práce, museli se hasiči prostorem prořezávat,“ dodala mluvčí. 

Vzhledem k rozsahu události byly nasazeny tři C proudy, zřízena byla kyvadlová doprava vody a zmenšený velitelský štáb. Lokalizaci požáru velitel zásahu hlásil v 17:11 hodin. „Příčina a okolnosti vzniku požáru jsou v šetření,“ uzavřela Hložková.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky požár, oheň, Kacanovy, hasiči, rodinný dům

FOTO: Oheň zničil rodinný dům v Kacanovech. Zasahovalo devět jednotek hasičů  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.