Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Příští víkend se bude konat tradiční slavnost Semilský pecen

V Semilech bude během příštího víkendu živo. Koná se zde oblíbená akce Semilský pecen. Ta má pravidelně zázemí na Ostrově a koná se již po šestnácté.

Jako každý rok, ani letos nebude chybět dožínkový průvod městem, výstava hospodářských zvířat nebo ukázky zemědělské techniky. Pro návštěvníky budou připravené i rukodělné dílničky a doprovodný kulturní program před zámkem.

Pátek odstartuje Ďolíkfestem na Ostrově a cimbálovou muzikou Pajtáš  na pódiu před zámkem. V sobotu se mohou lidé těšit na ekumenickou bohoslužbu, vystoupení folklórní kapely KOKEŠ i Dance Smileis Semily. Program je ale mnohem bohatší.

Budou oceněni místní pěstitelé, chovatelé a dojde i na udělení Ceny zahradníka města Semily. Na odpoledne je pak naplánovaná tanková bitva i vyhlášení výsledků soutěží Podivíni mezi ploty a Dobrý pecen.

Lidé navíc mohou ochutnat nejrůznější regionální potraviny a místní speciality. Navíc vystoupí třeba i kapela Zrní nebo O-Way. Celý program najdete na stránkách města Semily.

Autoři | Foto Město Semily

Štítky Semily, Semilský pecen, oslava, bochník, Kokeš

Příští víkend se bude konat tradiční slavnost Semilský pecen  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.