Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Turnov v příštím roce postaví komunitní dům, získal na něj dotaci

Turnov v příštím roce postaví za více než 21 milionů korun komunitní centrum. Bude ho využívat Fokus Turnov, který pomáhá lidem s duševním onemocněním a mentálním postižením, a další organizace pomáhající rodinám ohroženým sociálním vyloučením. Město na výstavbu získalo evropskou dotaci 17 milionů. Zakázku na výstavbu centra chce město vypsat na podzim a stavět se bude asi v příštím roce.

Komunitní centrum město vybuduje u budovy Nové radnice ve Skálově ulici. Ustoupit mu bude muset současný dům, který Fokus Turnov využívá už asi osm let. Jedná se o budovu města, která je ve špatném technickém stavu. „Chtěli bychom v únoru a březnu bourat stávající objekt Fokusu, mezitím je (Fokus) přestěhujeme do objektu Skálova 84 a od března do listopadu v prostoru za novým úřadem a u jídelny Základní školy Skálova by probíhala výstavba," řekl starosta města Tomáš Hocke (Nezávislý blok).

Fokus Turnov provozuje rehabilitační dílny, pořádá výlety i rekondiční pobyty a pomáhá klientům, kteří se dostali do nouzové situace s bydlením. V nově vzniklém komunitním centru bude Fokus garantem služeb pro lidi ohrožené sociálním vyloučením, aby byly splněny podmínky dotace. „Na to musí navazovat další aktivity - kulturní, volnočasové, poradenské a environmentální. To znamená, že mi do toho objektu budeme hledat další poskytovatele služeb," uvedla místostarostka Petra Houšková (Nezávislý blok).

Cílem podle ní je, aby rodiny ohrožené sociálním vyloučením mohly různých služeb a poradenství využívat na jednom místě od raného věku až po dospělost. „Očekávám i větší propojení s naší Základní školou Zborovská, která je dřívější praktická škola," dodala Houšková.

Autoři | Foto Město Turnov

Štítky Turnov, komunitní centrum, fokus, stavba, Skála, Tomáš Hocke

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnov v příštím roce postaví komunitní dům, získal na něj dotaci  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.