Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 30. března 2024  |  Svátek má Arnošt
Bez reklam

S vraky aut bude bojovat i Turnov. Hlásit je mohou sami lidé

Turnovská radnice se rozhodla, že začne bojovat s nepojízdnými vraky, které blokují a také hyzdí ulice města. Nyní vyzývá občany města, aby ji na podobná auta upozornili.

Podle radnice se lidé často podivují, proč stojí rok odstavené nepojízdné vozidlo, o které není zájem nebo často znemožňuje údržbu komunikace či chodníku a hyzdí venkovní prostředí.

„Vozidla, která jsou nepojízdná, nebo jim chybí například některé díly či SPZ mohou občané nahlásit strážníkům Městské policie, aby vozidlo zadokumentovali a věc předali k řešení na příslušné odbory radnice,“ popsal situaci vedoucí odboru dopravy Pavel Vaňátko.

Každé takové auto se ale musí posuzovat individuálně. Například o zjevnou technickou nezpůsobilost se bude jednat v případě, že automobil nemá kolo, nárazník nebo mu chybí sklo.

„V ostatních případech, kdy zde vozidlo někde dlouhodobě stojí, je třeba prověřit platnost technické prohlídky. To je zřejmé z označení data na červené známce, která je umístěna na každé zadní registrační značce vozidla. Takové vozidlo nelze odstranit, nicméně se provozovatel vozidla dopouští přestupku,“ shrnul Vaňátko.

Autoři | Foto Město Turnov

Štítky vraky aut, Turnov, radnice, odtah

S vraky aut bude bojovat i Turnov. Hlásit je mohou sami lidé  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.