Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Turnov opět ocení významné počiny místních. Nominace probíhají do konce června

I v letošním roce bude město Turnov udělovat cenu obce, medaili starosty nebo čestného občana. Navrhnout vhodné kandidáty je možné do konce června.

Návrhy na cenu obce a medaili starosty mohou podávat zastupitelé, občanská sdružení nebo zástupci organizací. „Návrhy na udělení čestného občana předkládají pouze členové zastupitelstva,“ informovala mluvčí města Klára Preislerová. Návrhy hodnotí pětičlenná komise.

Návrhy schválí zastupitelstvo na zářijovém zasedání a návrh na medaili starosty bude přednesena Radě města Turnov. Ocenění jsou vždy předávána u příležitosti státního svátku 28. října. „Čestné občanství je udělováno lidem, kteří se významnou měrou zasloužili o rozvoj města,“ řekla Preislerová.

Cenu obce je možné udělit za významný přínos v oblasti umění nebo vědy případně za jiná díla, která ale mají vztah k obci. Medaile starosty je udělována osobám, které přispěly k rozvoji oblasti sociální, kulturní, zdravotní nebo například podnikatelské.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Turnov

Štítky Turnov, Semilsko, vyznamenání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnov opět ocení významné počiny místních. Nominace probíhají do konce června  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.