Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Zase puma? Několik lidí v okolí Stružince vidělo velkou kočkovitou šelmu

Hned několik svědků v posledních dnech vidělo v lesích kolem obce Stružnice velkou kočkovitou šelmu, údajně pumu. Policie varuje, aby lidé při vstupu do lesa byli opatrní a v případě setkání s takovou šelmou se k ní nepřibližovali.

„Nutno podotknout, že se celkem dobře daří populaci rysa ostrovida v našich odlehlých lesních a horských oblastech a je možné se také setkat s kočkou divokou. I přesto však nepodceňujme možnost výskytu i jiné kočkovité šelmy. Třeba právě pumy,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Podle něj policisté ihned vyrozuměli o neobvyklém setkání místní samosprávu a myslivecký spolek hospodařící v této lokalitě.

Co dělat, při setkání s touto divokou šelmou?

Rozhodně zachovat klid a nepropadat panice. Divoká zvířata jsou všeobecně velmi ostražitá a plachá. Při setkání s člověkem jsou to právě ona, která se snaží vyklidit pole jako první a zmizet z dohledu. Denní akční rádius této šelmy je několik desítek kilometrů. Proto tam, kde se objevila včera, po ní již dnes nemusí být vidu ani slechu. Rozhodně se ke zvířeti nepřibližujte, nekrmte jej nebo se jej nesnažte odchytávat.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky puma, šelma, Stružinec, Stružnice, les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zase puma? Několik lidí v okolí Stružince vidělo velkou kočkovitou šelmu  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.