Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Urbanová se vrátí v Sedmihorkách k rocku

PR článek

Zářila v milánské La Scale i newyorské Metropolitní opeře. Teď míří Eva Urbanová do Sedmihorek, kde odhalí svou vášeň pro rock.

Rockový nářez s legendárními hity od  Queenů nebo Nazarethů nabídne open-air koncert Druhá tvář. Operní pěvkyně Eva Urbanová se přemění v rockerku v rámci Sedmihorského léta, doprovodí ji muzikantsky skvěle obsazená skupina Barock. „Ojedinělé vystoupení se uskuteční 4. srpna od 20.00 hodin a vůbec se odehraje poprvé pod širým nebem,“ upřesňuje za pořadatele Michal Buzek se společnosti Elset.

Spolu se světově  uznávanou sopranistku  se představí koncertní mistr brněnské filharmonie a skvělá rytmická sekce v čele s kytaristou a frontmanem AC/DC revivalu a kapely Čechomor Adamem Malíkem. Urbanová se nijak netají tím, že v 80. letech začínala v západních Čechách s rockovou kapelou. „Myslím si, že právě to mě zbavilo trémy. Jinak bych snad ani nemohla stát na jevišti žádného operního domu," uvedla již dříve Urbanová pro ČTK.

Eva Urbanová  je od 30 let sólistkou Opery Národního divadla v Praze.  Když tam v roce 1990 poprvé zpívala Miladu z opery Dalibor, kolovala údajně českou první scénou zvěst, že roli  ztvární "bigbíťačka". Rockovou muziku miluje dodnes a na své pěvecké začátky ráda vzpomíná.  Mimo operních představení koncertuje po celém světě. Mezi její stálý repertoár patří Janáčkova Glagolská, Dvořákovy skladby Stabat Mater, oratorium Svatá Ludmila, Requiem nebo Te Deum. V roce 2017 získala Medaili za zásluhy o stát v oblasti umění. 

Sedmihorské léto slaví letos 11 let své existence.  Šnůra prázdninových pořadů nabízí hudební klasiku, ale i rodinné akce.  Místa na koncert Evy Urbanové a skupiny Barock jsou k sezení. „Cena vstupného v předprodeji na www.evstupenka.cz je výhodnější,“ připomíná Buzek.    

Další informace: www.evstupenka.cz

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Eva Urbanová, sedmihorské léto, kultura, Sedmihorky, rock, Metropolitní opera, La Scala, Queen, Čechomor, svatá Ludmila, koncert, Opera Národního divadla, Západní Čechy, Stabat Mater

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Urbanová se vrátí v Sedmihorkách k rocku  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.